Moc prosím o pomoc. Našel by se někdo, kdo by mi napsal script na Wake on Lan, který bych si pouštěl vzdáleně z WINBOXu ručně a probouzel si tak počítač, často ho potřebuji použivat i když jsem v práci a když je celý den zapnutý žere jak tank :-)
Skript na Wake on Lan
a on RoS obsahuje zabudovaný generátor WOL paketů?
trochu offtopic ale pokud se nebojíš bastlení , stačí k zelené LED připájet zespodu optočlen (používám PC817). Má menší úbytek napětí než ta zelená dioda,takže si ten její proud vezme a jeho výstup stačí připojit paralelně k pwr tlačítku PC ( samozřejmě dodržet polarity pinů). Do skriptu pak stačí diodou bliknout. 400ms v pohodě stačí na zapnutí PC ( blink duration=400ms ). V případě RB150 je LED místo pípáku ( )
a on RoS obsahuje zabudovaný generátor WOL paketů?
Mam tedy chapat jako ze to vubec nepujde, ja nevim jestli existuje jine reseni, napadl me script, protože jsem si všiml, že se tak daji řešit opravdu veci ledajaké. Na wikipedii jsem se dočetl ze se jedná o zaslaní takzvaného Magic paketu na broudcast daného rozhraní, který obsahuje MAC probouzeného počítače asi 16x opakovaný. Ten tvar bych asi sehnal jen nevím jestli to dobře chápu když jsem se domníval že to pujde přes script odesilat, asi jde jen o to napsat scirpt, kterým odešlu ten svůj Magic paket na ten broadcast ... ale asi to tak jednoduché nebude :-(
Existuje jiné řešení ??
:) )
Jinak me to fungovalo, hlavni je aby router vedel kde se vypnuty PC nachazi.
http://forum.routeros.cz/viewtopic.php?f=5&t=3607&p=25338#p25338snad to jede(myslim ten odkaz :) )
Jinak me to fungovalo, hlavni je aby router vedel kde se vypnuty PC nachazi.
Parada, díky moc už jsem ztracel naději, vubec jsem to na foru nenasel tohle tema. Jeste dnes vyzkouším ....
Zatím jsem to nezkoušel, ale plánuji to používat:
Přes VPN se připojím do LAN (IP dostanu z rozsahu probouzeného počítače).
Tím pádem jsem ve stejném broadcastovém subnetu.
A pak už jen stačí poslat Magic Packet formou broadcastu.
Potud teorie.
Může to někdo ověřit v praxi? Než se k tomu dostanu?
A L2TP/PPTP připojení můžu iniciovat snad téměř odkudkoliv...
Dobrý den
WoL jsem taky řešil skoro dva dny.Nejprve jsem vyzkoušel VPN, dostal jsem se v pohodě do mého segmentu, viděl jsem celou mojí síť a všechny počítače byli dostupné. Jenže WoL packet , který jsem poslal z mého vzdáleného kompu prostě počítač nezapnul.Zaměnil jsem RB za router DLINK DI-804VPN a wol fungoval přes VPN jak báseň.Takže jsem zjistil, že když v Mikrotiku mi jede VPN tak prostě mi wol packet skončil při VPN spojení na adrese 1.1.1.1 dál nešel.
Postup při zprovoznění VPN http://mhubacek.bloguje.cz/817682-mikro ... server.php.
Jedině co mě pomohlo bylo nastavení aby WoL packet doputoval až ke kýženému počítači, postup zde://www.abclinuxu.cz/clanky/site/wake-on-lan-pres-internet-a-vzdaleny-boot-management.
Vysílač WoL přes internet je na http://www.depicus.com/wake-on-lan/.Stačí zadat mac adresu počítače , který chci probudit,vaší veřejnou nebo DDNS ip adresu, masku 255.255.255.255, do send option zadat Internet a port 9 pak už stačí stisknout "Wake UP me" a je to i bez VPN .
Prosím poradil by mi někdo proč u Mikrotiku, když jsem připojený přes VPN mi sežere Mikrotik packety WOL.
Děkuji
No jde to resit, kdyz se pichnes na ssh mk keryho mas na L2 s tim PC a tam das prikaz a jede to. Je potreba tam mit 4.6
No to jsem zkoušel taky , napsal příkaz tool wol mac=FF a nic, resp. tenhle příkaz jsem zkoušel napsat přímo v lokální síti a počítač se neprobudil.Z počítače přes utilitku ve windows Wake On Lan jsem ho vzbudil, tato utilitka posíla pouze magic packet.Všechny počítače mám nastaveny,že reagují pouze a jenom pouze na magicpacket def. firmou AMD (vím ,že se dají probouzet různým typem packetu a ale vybral jsem si tento). Pokud se tím někdo zabýval a odchytil packet třeba etheralem , který jde přímo z RB, tak to dejte sem,prosím do fóra.
Díky
tool wol interface= mac=
tohle funguje !
Chapu to dobře , že MK neposílá tímto "> tool wol mac=FF" WOL na všechny ETH ale pouze na defaultní ETH a tím je ETH1.
V manualu pro verzi 3.23 je napsáno > tool wol mac=FF ale pouze na ETH, který je v roli Gateway a tam pošle UDP packet aby se probudil počítač. Pokud chci posílat na jiná ETH než je ETH1 musím použít > tool wol interface=ether(n) mac=FF.
Prosím je to tak i ve verzi 4.6 ?
MAC
tak jsem to zkusil poslat na ether2 a WOL packet mi jde zároveň i na ostaní ETH, v mém případě RB750 ETH2 až ETH5.Chybu jsem dělal,že jsem nepoužil volbu ether a wol packet mi stále šel na ether1 a tam jsem měl WAN.
Díky za radu
MAC
ve 3.30 nesel vubec zadat iface... a proto to nejelo. V te 4 uz to jede jak ma a probouzi paradne
Zdravim.
Prave som riesil tento problem na v3.30 a po chvilke sa mi podarilo zadat spravny script, aby to chodilo:
/tool wol xx:xx:xx:xx:xx:xx
ked XX nadradite vlastnou MAC adresou. Funguje perfektne :)
zdravím, mě to prostě nejde mám zákadní desku GA-PH67A-UD3-B3 a když se vzdáleně připojím do mojeho RB450G a zadám příkaz tool wol mac=xxxxxxxxxx tak PC ani neškytne
v BIOSU jsem vše zapnul jak jsem vygooglil, ve vypnutém stavu sítovka linkuje 10Mbps do RB450G, nějaký data si to vyměnue ale stejně se mi nedaří o probrat
kdyz ten pc das jen do rezimu spanku - podari se probodit? zkus jeste do toho scriptu na RB specifikovat na ktery interface ten wol packet ma poslat.
Jinak me se PC taky nedari probrat z uplneho vypnuti - pouze z rezimu spanku, tam to funguje OK