Javor pedro4444 houkani by se dalo nastavit casove, jinak kdyz ti na pozemku probehne kocka, bude to jak v cirkuse.
jenda_master Teoreticky by slo scriptem o zarizenich na wifi zapinat/vypinat POE port na mikrotiku (zalezi na modelu). Za ten POE port dat relatko. A to prodratovat s IO portem na Hikvisionu. Ale jak psal javor, bude to jak v cirkuse - kocky, dest, …
pedro4444 jenda_master cez ten poe port by to slo super napad... ale to mate pravdu asi to zbytocne zapinat... vazne ten alarm v tych kamerach je asi zbytocny...
coitus jenda_master Moderne kamery uz vedia detekovat "human" a "vehicle" a cena nie je az taka strasna. Na vonkajsie prostredie uz nic ine ani nepouzivam a napodiv to funguje dobre. U Hikvision su to kamery oznacene G2. https://youtu.be/M1K9YHOVXR4 https://youtu.be/f3VGhOzpIL4
Javor pedro4444 alarm neni zbytecny, ale manualni. nastav si na kamerach upozorneni na pohyb po pozemku a kdyz tam nekdo bude smejdit, pres mobil zapni alarm.
Javor coitus dobre, ale potom je tu problem, ze treba znamy si potrebuje neco vzit ze zahrady, dat atd... a najednou to zacne houkat...
kmotrik coitus S tím funguje to spolehlivě bych byl celkem opatrný. Mam nasazených těchto kamer poměrně dost. Automatická sekačka - velký problém Peroucí se dvě lišky? Velký problém - Čína nechápala co to je za zvířata Kočka? Jak kdy - mám natočené 4 falešné poplachy. Hýbající se plachta stanu? Občas taky umí vyhlásit alarm ( i přesto že je nastavena osoba ). Upgrade firmware to spíš zhoršil. Řeším s Čínou a jejich vývojem opravu. Používají k tomu Python script na rozeznávání. Mam od nich v jednom PC nainstalovany SW který jim sbira data a jednou za 14dni jim to pošlu.
iTomB Javor Tak pak system za nekolik milionu s umelou inteligenci, rozpoznavanim obliceju, gest, chuze, .... Mit tam seznam povolenych osob, ... Vymejslite blbosti ...
Levian kmotrik Hybajucu sa plachu potvrdzujem aj ja. Zakryty material na stavbe s plachou mi spustal alarm ako narusenie objektu osobou.
coitus Pisal som ze to funguje dobre, nie stopercentne. Ak poznate perimetricke cidlo ktore obcas nespusti falosny poplach tak sem s nim. Vela falosnych poplachov sa da eliminovat nastavenim detekcie. Najcastejsie pouzivam tripwire + object filter-human na Dahua kamerach. V kombinacii s alarmom Jablotron a zapnutym potvrdzovanim poplachu sa daju falosne poplachy skoro uplne ostranit. V tomto mode musia zabrat v urcitom casovom intervale 2 cidla. Kamera ako cidlo1 a vonkajsi PIR (napr.Paradox NV780MX) ako cidlo2 az potom je vyhlaseny poplach.