Zdravím,
u známého jsem instaloval celou novou síť, která vypadá následovně (Nevím jak jinak to naznačit, Deca jsou všechna připíchnutý do switche) :
- Anténa (dělá DHCP)
- Gigabit Switch
- Deco X60 (Slave) , Deco X60 (Main, Access Point) , Deco M5 (Slave, Je napájen přes 100Mb injektor)
Všechny Deca jsou napojený přes kabel, Deco X60 Slave ukazuje v Deco aplikaci, že jeho zdroj signálu je Ethernet a je tudíž propojen skrz kabel, zatím co Deco M5 z nějakého důvodu ukazuje, že je propojené přes WiFi, i když je propojen kabelem. Začal jsme tedy hledat chyby. Zkusil jsem propojit kabel rovnou do notebooku, zda není problém zde, ale vše bez problému fungovalo. Zkusil jsem tedy vyměnit M5, ale stejně se to připojuje na bezdrát. Pokusil jsem ještě upgradovat firmware jak u X60 (jak Main, tak Slave), tak u M5 a to sice na den pomohlo, ale pak se to stejně přepnulo opět na bezdrátové připojení. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda někdo neví, v čem by mohla být chyba. Hledal jsme různě po fórech a našel jsem maximálně to, že jelikož má Deco M5 gigabitový port a já k němu přivádím pouze 100Mb, tak si neumí přiřadit tuto rychlost a přepne radši na bezdrátové připojení (Pro správnost textu to sem vložím i v originále: ,,Deco M5 has gigabit port. Looks like it can't negotiate gigabit and decided not to negotiate 100Mbit, switching to WiFi backhaul instead.").
Děkuji za jakýkoliv návrh nebo radu.