Zakládám vlákno na téma O2 Smart Box / O2 Smart Box 2 (dále jen O2SB). Marně bádám, zda jsem se kdy v profesní kariéře setkal s tak široce odmítaným produktem spotřební elektroniky, jako je právě O2SB.

Kdo tuhle předraženou meteostanici v O2 prosadil? Proč dokonce v druhé verzi? Kdo vyvíjí hardware? Kdo firmware? Vítáno je cokoliv, co můžete hodit do placu.

Protože to prodají s 3 letým splácením (dohromady dost peněz navíc) a navíc si tím u sebe zafixují zákazníka, a to jak smluvně, tak locknutým HW.
Když mají moc plné sklady, speciálně starším klientům udělají "výpadek" a jako řešení vnutí tohle. Přitom když se pak vymění zase za předchozí modem, vše kupodivu funguje.
"Méně uvažujícím" v oblasti počtů pak vnutí další kraviny k tomu, které nejen draze zaplatí, ale odvádí z každého kusu měsíčně další peníze, a o to jim přece jde.
Jsou to praktiky řadící se do kategorie šmejdství, za takovou nechuťárnu by se měl někdo smažit v pekle.

Kluci, marži mohlo mít O2 stejně tak na čemkoliv jiném. To nevysvětluje volbu konkrétně téhleté meteostanice. Co je to za hardware? Něco přebrandovaného jako Zyxel v případě CETIN Terminátora? Nebo skutečně vlastní vývoj, jak někde zaznělo? Pokud vlastní vývoj, kdo to vyvíjel? Pochybuju, že in-house, vzhledem k over-outsourcing charakteru O2.

basty Tvl... Je tohle vůbec právně ok?

zdeneksvarc I když prohlašovali, že to je jejich vývoj společně s frantíkama SoftAtHome myslím, ale je to normálně krabice od Kaonu. Někde jsem měl i odkaz na Alibabu, kde to nabízeli po paletách, akorát bez brandu O2. Stejně jako jejich settopboxy od Smartlabs.

zdeneksvarc vůbec bych v tom nehledal nějaký chytristiky. Spoléhají na to, že když to stojí 6k, tak to preci musí být nejlepší na světě

Locknutý není, přes mobilní aplikaci jde nastavit i jako LAN router s NATem, WiFi pokrytí není špatné a počasí ukazuje dál.😀 přešel k nám pán co měl dva, jeden šel vrátit ale druhý už už,tak nezbylo než laborovat..

O2SB je výdrb nejvetsiho kalibru, minimalne s oveckama. V mem okoli 4 kusy koupeny splatkove, 2 vraceny zavcas, 2 lezi bokem a splaci se, ale prakticky je napojen na linku uplne jiny modem, takovy co JEDE ok a nesere se. Co je k mani Terminator a Bonding, tak vsude kde to jde kudy chodim rikam : jen Terminator, NIC jineho !!! Za to posadim idealne Mikrotik a jedem, no problema. Vsimnete si ale ze O2 jsou obecne mrzaci, i ty jejich STB jsou drahy jak svine a vlastne to neni absolutne nic extra...jooo asi si nechat tam dat popisek O2 stoji nemaly prachy 🙃 at udelaj APPku pro Android, tu nahodim na Xiaomi za 2 tace, vykonu 2 prdele a hotovo.... a jeste mam pripadne YT apod. appky.

pcwifi Appku na O2TV maji na android par mesicu a jede to 100x lip nez appka treba na novem Samsungu, kde se to kazdou chvili zasekava = jako by to neumelo pracovat s pameti. Mel jsem jednoho zakaznika, ktery ma O2TV a mel ho prave na Samsungu a dost casto mi reklamoval internet.

Mě spíš trápí to, že v poslední době všechny krabičky O2 pálí v outdoor frekvencích - jako při scanu na střeše vidět 5x O2-internet 5500/20-Ceee nebo 5500/20-Ceeeeeee za -75db, tak se mi chce brečet.

Naecken S tím ale nemáš šanci nic udělat, ty frekvence jsou indoor i outdoor zároveň, takže naprosto v pořádku 😉 Že je to prasárna, když je volné indoor pásmo, je samozřejmě jasné.

o 5 měsíců později

Zdarec,
            vlastní blbostí, protože jsem neřešil a měl to na háku jsem se chytl na udičku O2 a vzal si od nich k VDSL internetu i O2 Smart Box 2 na splátky. Nějak mi nevadí jsem s ním docela spokojený jen ten závazek k němu je koule na noze 😃. Teď jsem se přestěhoval a Vodafone tu má nataženou optiku až 1gb/s a O2 tady dokáže závratných 50mb/s a to ještě s bonding bridgem 😃 😃 Reálně jsem tak něco kolem 40mb/s což mi příjde docela jako výsměch. No a abych se dostal k tomu o co mi jde. Kdybych od O2 odešel dolepil doplatek kupní ceny za ten jejich SmartBox a vzal si tu optiku od Vodafone mohl bych použít ten Smart box jako modem? Mít O2 Smart Box 2 a brat internet od Vodafone a mít ho za poskytovatele internetu je to možné? Nejsem žádnej ajťák tak mě omluvte za případnou neznalost a tupost 😃

Sauronxnxx

Nevím. ale O2 má v podmínkách, že Smartbox se nesmí používat v jiné síti a ani po doplacení. Ale jak to mají ošetřeno nevím, můj známí ho začal používat na dsl T-Mobile a říkal, že nějak ho nemohl nastavit (něco v autorizaci), ale dál to neřešil a hodil ho do řiti.

kapikacz takže ikdyž si to od O2 někdo za ty šílené prachy koupí, tak si s tím pak může jenom podložit stůl? Tak to je dobrá blbost od O2 😃

Jinak, známému teď před nějakou dobou zpomalil net na VDSL, vyjádření od O2 je, že jeho současný modem takovou rychlost najednou nezvládá a cpou mu SmartBox. Fór je v tom, že na jiné lince ten samý modem funguje dobře.. 😃

RandomUser Tohle mi udělali na jedné přípojce taky, ale Smrtbox jsem si vnutit nenechal. Jakmile byla jiná možnost připojení, šlo se jinam. Šmejdská firma se šmejdskými praktikami, nic jiného.

📡 Telekomunikace.cz