• FTTx
  • V čem zakreslujete Optiku

Prosim poradte nejaky SW kde zakreslujete/zapisujete optiku. Nejlepe neco s mapou, co umozni zapsat propojeni ve vanach atd...

kozlicek Netuším, nejsem jejich obchoďák.

Taky Netstork. Cenově to jde nahorů, ale pořád jsou to desítky tisíc. Nic lepšího pod 100tis. jsem neviděl

Pri tych cenach zostanem verny kombinacii google maps, excelu a knizkoveho zapisniku = vsetko free. Ked vsade pouzivam rovnaku logiku tak nemam problem...polozena siet v zemi zakreslena v autocade...

při desítkách km různých svazků trubiček, samostatných trubiček, kabelů od 2 po 96 vl. vidím ty google mapy, excel a zápisník 😄 ale je to zadarmo 😁

pidda tak urcite, tam treba nieco profi ale take trasy nerobim...takze hento mk fakt staci.

ja pouzivam corel.

Vyskúšal som všetko možné, teraz použivam proficad + vlastné značky.
    Nie je to ideálne ale za tú cenu nič lepšieho som nenašiel a vedel som vyriešiť všetko čo potrebujem, aj keď nie na profesionálnej úrovni. Ako základ stačí.
    "https://imgur.com/a/6CtGfYI.png"

o 2 měsíce později

Používáte někdo KabelPlan? Na základní evidenci racků, optických van, kabelů a kazet by to mohlo stačit.
    Má to i mapový podklad.
    Ovládání trochu kostrbaté, ale dá se na to zvyknout.
    Cena velmi lidová (7500 Kč) a tvůrce je čech.

QGIS nepoužíva nikto? Je to free. Na úvod sa mi to zdalo zložité a to čo som zakreslil som prerábal na niekoľko krát, ale časom keď si v tom človek urobí systém tak je to fajn. mám sync cez onedrive do telefónu takže v teréne vytiahnem telefón alebo tablet a cez android appku (QField) a GPS viem presne pri ktorej skrini alebo stĺpe som, viem priamo meniť upraviť dáta v teréne a pod., podkladové mapy sa dajú vložiť rôzne..
    Každý objekt môže mať milion parametrov takže sa to dá pekne prispôsobiť.
    Aj keď taký plán ako vyššie v screenshote to asi nevygeneruje, no myslím že aj to by šlo nejako docieliť keďže všetky tie parametre prvkov sú ako dáta a dajú sa čítať..
    https://imgur.com/a/iN16ltz

Qgis taky nejak pouzivam, ale neprisel jsem na to, jak si doupravit zaznamenanou trasu. Tzn. mam bud dxfko s trasou z GPSky nebo dostanu od kohokoliv treba dgn apod... jde to vlozit, zobrazit... ale nemuzu jej nijak upravit. Coz je pocitam vlastnost, ale nikde jsem se moc nedocetl. Diky

Ja som vkladal údaje od distribučky (body a čiary) alebo z locus map z telefónu kde som si zaznamenával body to bolo v DXF, upraviť/premiestniť ich viem cez Edit a následne Vertex tool, a vlastnosti prípadne hodnoty štandardne cez Properties alebo Attribute table. Pomocou Vertex tool to viem chytiť a hýbať tým, premiestňovať ako chcem.
      https://imgur.com/a/5RtM5lZ

Ne, tak to mi nejde... Mam soubory od vodovodu, cetinu apod... Tam nemuzu nic. Kdezto teda mam soubor od EON (NN) a tam muzu prepnout editaci, nicméně muzu jen přidavat cary, ale editovat lomove body nemuzu taky. To tlacitko je zasedle... Tak nevim

basty na zakresleni tras v mapě to asi bude dobre, ale evidenci vláken v tom neudělám ne? Mě byl doporučen nějaký Spider, ale ještě jsem v tom nepracoval… mas nějaký typ na něco komplexního vc. Evidence vláken, provaru, splitteru atd?

Zdravím pánové
        nemáte někdo náhodou instalčku netstork.globema.cz ( licenci mám svoji )
        Při poruše PC jsem o ní přišel a nemůžu to nikde najít kde se to dá stáhnout.

Používáme webovou aplikaci HSOptika od hsrs.cz.
        Naprostá spokojenost.
        Vyjadřovací modul ušetřil mnoho hodin práce.

o 25 dní později

📡 Telekomunikace.cz