Tak si odpovím sám - dneska úspěšně složeno (91%)
- připravoval jsem se více méně jen pomocí RIPE academy + jsem shlédl webinář na YT, předchozí zkušenosti s DB jen občasné vyhledávání
- zkouška jako taková mi přišla celkem snadná (musím říct, že jsem se ale připravoval celkem poctivě), nicméně některé otázky mě lehce zaskočily (možná to bude spíš jazykovou bariérou) a musel jsem si je přečíst vícekrát
Jinak před zahájením samotné zkoušky bylo nutné pomocí webkamery nasnímat občanku, místnost, stůl, místo pod stolem a pod notebookem, ukázat ruce, ukázat uši, na kameru odložit telefon do povzdálí,..
Během zkoušky jsem byl jednou napomenut, že hýbu rty (četl jsem si nějakou otázku lehce pro sebe - ani slyšet to být nemohlo 🙂 ) - takže docela přísná kontrola.
Na konci jsem měl roztrhat papír, na který jsem si dělal poznámky - akorát mi vůbec nenajelo slovíčko "tear up", takže jsem vůbec netušil, co po mě proctor chce 😃 Když jsem se ho zeptal, že nerozumím, jestli mám jako ten papír zničit, tak zase zopakoval "tear up the paper"... Po otázce, jestli si to můžu přeložit mě radši vypnul úplně... 😃
Jinak s proctorem nemusíte mluvit, používá se jen chat