Zdravím, bojuji s některými problémy:

1) Zaseklí klienti v registration table

Každý den se mi stává, že mi zůstávají v reg table klienti, kteří na 200% už ani připojen býti nemohou. Společné mají vždy akorát zaseklé raty na basic rate. Často mají také 0 Rx paketů, ale není to vždy pravidlem.
Soudě dle logu mě napadá, jestli to nemůže způsobovat Group Key Update Time? Ten mám zvýšený na 1 hodinu, s výchozím časem 5 minut měla některá zařízení problém. Disconnect timeout nepomáhá.

Stav, když je vše OK:

"Rozbitý" klient:

Log, když Tik klienty odpojí po desítkách minut:

2) Galaxy J5 a falešný DFS radar event

Na 5ce je občas detekován "radar"... Nechal jsem tedy Tika logovat a následnou analýzou jsem došel k závěru, že to dělá jeden konkrétní Ťamťung. Na tohle mi nepomohlo vůbec nic, maximálně tak frekvence 5180-5240 MHz.
Na test jsem si rozsvítil Wi-Fi i na Turrisu a tam to občas umřelo také, takže super...

2) "Falešná" frekvence při scanování okolních sítí

Pokud si chci na CAPu očmuchat okolí, snad pokaždé se mi stane, že mi Tik vypíše jinou frekvenci, než na které je dané AP. Nejlépe je to vidět u AP s více virtuálními SSID... Super je, že tato frekvence je tam jen v jednom "kole" a po chvíli se zas objeví ta reálná, mezi tím se ale stihne ukázat u jiného SSID zase jiná ("falešná") frekvence...
Pokud se lognu na dané AP, vypnu CAP mód a udělám scan přímo na něm, tak je vše OK a kanály sedí...

Pokud někoho cokoliv napadá, tak budu rád za rady. Konfiguraci klidně dodám, pokud bude potřeba. Děkuji předem.

📡 Telekomunikace.cz