Zdravím, mám tu na stole prastarou RB333, která byla používana jako jednoduchý access point s R52n-M kartou. Po několika letech provozu se odmlčela a už nechtěla bootovat. Po otevření case jsem v ní našel a vyměnil 2 nafouklé kondenzátory poblíž napájecích obvodů u miniPCI slotů. Vyndal jsem WiFi kartu a RB následně začalo bootovat nicméně se do něj nedaří nacpat RoS. Připojil sem se na sérový port a při bootu vždy bezproblému od netinstallu dostane IPv4 adresu, chvilku čeká a pak se objeví chyba "failed to resolve mac address" a bootovací cyklus se opakuje. RB normálně reaguje na vstupy přes sériovou konzoli, bezproblémů jsem naformátovat NAND pamět a udělal test RAMky (obojí OK). Nicméně netinstall nevidí dané RB a tudíž do něj nelze nalejt systém. V ARP tabulce na přimo připojeném kompu je normálně vidět MAC adresa RB s vazbou na správou IP a firewall na stanici je vypnutý.
Pro NetInstall jsem použil postup https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/Netinstall jako už párkrát u jiných RB tam to vždy zafungovalo.
Není to nic kritického prostě jen for fun bych chtěl zjistit v čem by mohl být problém.