Ahoj.
I. Mam PowerBeam M2 400, Version: v6.3.6 (XW) v rezimu AP PtMP s nastavenim 20MHz (pri zkousce na 40 MHz se mi k tomu nepripojuji kdoviproc mobilni klienti - mobil, tablet)…
Zdroj internetu mam 20/5Mbit a tedy vetsi rychlost neni potreba.
Proti tomu je druhy ten samy model jako Station (tzn. p2p) asi 500 metru, tak trosku pres stromy a nyni jak jsou zalistene a kdyz zaprsi…
A ted otazka, jaky mam nejlepe vybrat MCS index (0-15)? Traffic nad 20/5 vubec nepotrebuji. Viz prehled na https://mcsindex.com Resp. ktere kodovani bude nejrobustnejsi pro mne…?
Pozoruji ze kdyz mam mcs 15 a auto, tak se mi to p2p rozpojuje, asi to preladuje ;-( mam za to, ze tam v trase dorostly stromy na vice mistech a je tam tento problem, tak nez to nejak vyresim s pilkou, tak to chci zkusit pres MCS.
Kanal mam volny, siroko daleko nic neni… takze ruseni mohu vyloucit. Restarty taky neprobihaji podle uptime, tak se to musi rozpadat. A to jsem zkoušel i 28 dBm výkon na obou stranách p2p. Povolený je tuším 2 dBm? Zajimavy ze pres aplikaci jde na AP strane nastavit 10 dBm (pres webinterface jen 2, je to chyba aplikace?).
II. si dovolím pod otázku, jestli existuje nějaký veřejný (free) monitorovací server, na který bych moh posílat logy, abych věděl, kdy se to rozpojilo (myslim vzdaleny syslog:514 napriklad)…