pedro4444
1) Ani baterky nezabrání přetokům, samozřejmě pokud je to vše správně odladěné tak jsou přetoky minimální, ale vždy nějaké budou.
2) Pro rodinný barák to chce minimálně 5kW měnič ber to že se zapnou dva žrouti a 3kW to neutáhne třeba pračka a rychlovarka a jseš v .......
Asi tam budeš mít tedy GoodWe GW5048-EM tyto neznám ale co jsem se díval co to umí tak pozor zálohovaný výstup to má pouze "Výstupní výkon (back up na akumulátor) 2300 VA" to je fakt málo na to připojíš akorát světlo a ledničku.....
Prostě prober co vše musí fungovat při výpadku proudu.....
K 3f systému, dle cen předpokládám že slovensko? Nevím jaké podmínky jsou na slovensku a taky nevím jak to pak funguje když máš přívod 3f a FVE na 1f jak s dodáváním do sítě tak se spotřebou.
Baterku pro rodinný dům potřebuješ protože spotřebu máš přes noc a to nesvítí, samozřejmě jsou různé tarify virtuální baterie v ČR se to moc neoplatí, na slovensku se to údajně většinou oplatí co jsem slyšel, prostě si to třeba zjistit.
Pokud je to na dotace tak vím že se s tím nedá moc pak měnit nevím jak na slovensku, právě ani panely nemůžeš přidat, protože na ty se u nás váže to povolení dodávat do sítě, zase nevím jak je to u vás, třeba si to zjistit.
Podle mě na střechu dát maximum panelů co můžeš v zimě se budou hodit. (Pokud se vleze 15-20 ks napral bych je tam)
Baterku je vhodné dimenzovat aby jsi na ni přežil minimálně celou noc ovšem u tebe když je výkon z baterky omezen .....
Prostě já mám výhodu s ostrovem že mě to utáhne celý barák, a podle spotřeby bych měl vydržet na baterku 2 dny, uvidíme v zimě...
Taky jsem udělal pár chyb třeba že mám zatím 3,2kW měnič až se bude měnit tak minimálně 5kW prostě koliduje pračka 2kW s rychlovarkou 2,4kW takže jak manželka snídá tak musí posnídat a pak až pustit pračku když svítí :-) samozřejmě kdyby bylo nejhůž je nad linkou jedna zásuvka připojená na DS.
A pak samozřejmě elektrická trouba která zůstala na DS, ale už chystám přepínač do skříně že když nebude jiný odběr pošlape taky na solár.....
Já mám: 3,6kWp panelů ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | měnič REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | baterka 7872Wh (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah LiFePO4