Pěkný den,
chtěl bych se zeptat zda máte někdo referenci/osobní zkušenost/doporučení na školení se zaměřením na CAPsMANa.
Provozuji ho (už delší dobu) dobu a na tak desítce dalších míst a jsem z toho takový rozpačitý - přijde mi, že se to chová jaksi "divně". Scénář jse většinou takový, že Manager sedí na hlavní GW (90% RB750Gr3, RB1100AHx2) a jako cAPy jsou cAP lite, cAP ac, wAP, wAP ac v režimu local-forwarding.
Config jsem tak dva roky zpět nějak splácal s pomocí starších vláken zde, YT videí a MK Wiki, ale přiznám se, že je tam dost políček, kterým nerozumím a nevím, co dělají. Předpokládám tedy, že to zvláštní chování je zapříčiněno tím, že to nemím správně nastavit a vyladit.
Na MK WiFi jse přešel po negativní zkušenosti s UBNT UniFi UAP (zřejmně vadný kus), neboť zbytek sítě je z 80% také na MikroTiku.
Přiznám se, že obecně o WiFi části konfigurace na MK toho příliš nevím, jenom pouze základy....
@hapi zde na fóru píše, že to umí chodit dobře, ale musí se to umět nastavit. Je tedy někde možnost (samozřejmě ne zadarmo), kde se to dá naučit a pochopit, jak to správně nastavit a vyladit? Nějaké školení/kurz?
Díky moc!