Zase riešim jednu bizarnosť v jednej lokalite.
Prívod do lokality je cez LHG5 v režime station bridge
Trasa pokračuje "za zákrutu" ďalším LHG 5 v režime bridge
V lokalite je 2x Rocket M2 ako AP v režime bridge.
Všetko je to spojené cez PowerBox Pro (960PGS)
Setup:
Port 01 - k zákazníkovy do TP-Link routra dole v dome
Port 02 - prívodné LHG
Port 03 - odchádzajúce LHG "za zákrutu"
Port 04 - Rocket M2
Port 05 - Rocket M2
Powerbox je resetnutý, vyrobený bridge1 do neho pridané všetky rozhrania. Hneď po poskladaní nechcel komunikovať jeden rocket, pritom bol nastavený, lan svietila, v mikrotiku ukazovalo 100 mbit v logu žiadna chyba. Pár krát som vypol zapol rozhranie skúšal laborovať s advertising a zrazu sa to náhodne rozbehlo.
Robili sa ešte nejaké nastavenia v rocketoch po reboote oboch nenabehol ani jeden - myslím len komunikácia po lan. Neodpovedal na ping neprechádzala prevádzka.
Vymenili sme obidva rockety, aj powerbox, pôvodné ostali len lhg.
Rovnaký setup bridge 1 + rozhrania pridané, postupne pridané lhgcka + reset a rucne nastavené rockety, všetko bežalo 2 dni, potom som potreboval preladiť rocket čiže sa rebootol a zase rovnaký scenár.
Včera som prišiel na to, že som odobral rozhranie z bridgu, vypol Poe na porte, zapol Poe počkal kým sa rocket zapol, potom som pridal port do bridge a zariadenia od večera zas bežia.
Komunikácia cez prichádzajúce lhg ani odchádzajúce nevypadne nikdy, včera som to robil na diaľku všetko. Vypadne len vždy komunikácia tých dvoch rocketov.
V malých lokalitách bežne používam bridge tomto switchi a nikdy som takéto niečo nevidel.