jcltm Tohle je přesně chování pre-echa , mě se to dělo v místě kde Kojál byl 80km a zlín 15km a měl jsem tam přibližně stejný sig z obou vysílačů , jelikož na Zlín nešlo vidět , a Kojál jelikož je víše tak částečně šlo .
Nové televize jsou na tom ještě hůře nemají v sobě filtry , které dříve měli , teď je vše v "v čipu" a ejhle nejede to. A to přesto, že se echa vešla do takzvaného ochranného limitu, kde by si s nimi tuner měl bez potíží poradit.
Okolí prahy :
„Když se echa špatně poskládají tak, že signály blízkého a vzdáleného vysílače jsou stejně silné, což se děje třeba u Prahy, kde je silný Cukrák a Žižkov, ale z větší vzdálenosti svítí velmi silná Buková hora nebo Liberec, tak to pak může tuner špatně vyhodnocovat. Rozdíly v úrovni signálů jsou malé a rozdíly vzdáleností tak velké, že se vzdálenější signály chovají jako rušení bližších,“
Viz obrázek ,
Dále máme tam přece 256Qam , jo kdyby radiokomunikace zvolili 64Qam jako v Německu neměli bychom s tím takové potíže , a samozřejmě půlku pásma dali mobilníkům , kdyby tu nebyla SFN nic takového by se nedělo , mají to ale předělávat co jsem slyšel ale kdy to nikdo neví...