tak unifi je tiez svojim sposobom mesh nie? 🙂 predsalen to nie sú 3 wifiny s rovnakym ssid...

midnight_man Ale jo, i tam to může být funkční. Doma to zatím nemám předělané a tak tu mám 3 různá APčka - hAP lite, Archer AX20 a pak TL-WPA7617... žádný OneMesh, chci všude jiné frekvence... Šel jsem přes celý barák, telefon roamoval mezi 2,4 a 5 GHz a i mezi APčkama a žádný problém (až na malinké zaškobrtnutí, něco jako u GSM)... dokonce i venku u popelnice s -83 dBm na 2,4ce ten hovor jel krásně...

V telefonu zapnut režim letadlo a připojena jen Wi-Fi, na druhé straně byl Odorik SW, do kterého jsem si skrz Virtual Audio Cable pouštěl hudbu z VLCčka.

midnight_man
Na mesh nebo tedy po mikrotikácku WDS mesh to nepadá, problém je že já radši transportuju ty data z AP do AP přes kabel než vzduchem, protože když se mi ty AP slyší za -83 až -87 tak to asi nebude to pravé ořechové až to bude skákat přes čtyři AP a ty budou navzájem sériově propojené po takovém slušně na houby signálu.

On cAP od mikrotiku je vlastně taky jen dálková správa WLAN interfaců, nic jiného... když to pozoruju nepřináší to pro data žádnou výhodu. Jediné co je s tím za práci je to že to neumí WPS, jednou musí být wlan v bridge podruhé ne, jinak je to nestabilní, čert aby se v tom vyznal, RoS od RoS jiné nastavení.... 🤬 jediná výhoda kterou vidím, wlan security se dá změnit z jednoho místa.

Nevím jak je na tom UBNT ale u těch jejich ufo jsme taky zaznamenali režim stejně nastavených SSID a dokonce na stejném kanále, nevím jestli je něco spolu synchronizuje ale pán tam měl LHG na příjmu, switch a ty 3 UBNT ufa jinak nic.

📡 Telekomunikace.cz