Naumím si představit, jak by mi pomohly vlany, když vše co je za MikroTikem jde nyní přes jeden WAN, čili přes jednu IP adresu (více IP adres na jednom eth poskytovatel neumožňuje). Rozdělení v lokální síti je naprosto vyhovující, problém je s veřejnými adresami se stejnou / společnou GW na straně ISP.
Nevím jestli to píši dostatečně srozumitelně. O té doby co mi ISP přiřazuje IP adresy z jednoho rozsahu a se stejnou (společnou) GW (podrobnosti jsem zde již psal výše) se MikroTik chová tak, že funguje pouze jedna routa do internetu a tím jen jeden WAN místo tří, které byli dosud. Dosud měl každy WAN svou IP adresu (každá v jiném rozsahu s jinou GW) a s ní i routu na vlastní GW a MikroTik tak byl schopen jako reachable určit správny eht. Nyní je generována pouze jedna společná routa a je u ní reachable ten eth, který má momentálně nejnižší IP adresu ze všech tří WANů. Když zadám routu ručně nemá to vliv na to který eht je MikroTikem určen jako reachable, čili ten přes který teče komunikace.