Vtipný je, z jakých čísel se to vyvozuje. Některé modré oblasti (rychlost 1 Gbit/s a více) mi přijdou takové zvláštní..... Jako by to někdo udělal jen proto, aby se "mohl vytahovat" ve výkazech. Namátkou tři místa, kde podle mého někdo hodně, ale hodně kecá:
Jizerka (u Kořenova), kdo to zná, je to dost zapomenuté místo na hranicích s Polskem a hele - podle mapy tam je JEDNO pokryté adresní místo s dvěma !!! disponibilními přípojkami 1 Gbit/s, které údajně obsluhuje CETIN a eHAMnet, s.r.o. (penetrace 2,78%). To tam někdo z CETINu má chalupu?
Vlčí Hora (schválně si najděte na mapě - "díra v lesích" na hranicích nedávno vyhořelého národního parku) - JEDNA ! disponibilní přípojka 1 Gbit/s, kterou pokrývá RETE internet, s.r.o. (penetrace 0,74%). I samotný CETIN v lokalitě udává 100 - 300 Mbit/s. Netuším, jak asi to do těch lesů RETE internet dostává. Ani Starlink nemá takovou kapacitu.
Petrovice (na hranicích s NDR, kousek nad Děčínem) - tři přípojky (dvě pokrytá adresní místa) 1 Gbit/s, (penetrace 0,68%), údajně pokrývá TETA s.r.o. Tady taky CETIN udává dostupnou rychlost 100 - 300 Mbit/s.
Takových míst je víc, ale už mě to nebavilo psát. Jako přijde Vám to normální? Kvůli pokrytí menšímu než 1% označovat na celou oblast modrou barvou. No možná hezky vypadá v nějakých prezentacích, jak se nám ta republika krásně vybarvuje, ale ať se na mě nikdo nezlobí, ale taková mapa je na úplný h...o (moderátor promine).
Pokrytí 0,0 nic ale v mapě to vypadá jako super místo k bydlení s 1Gb internetem.🤣