basty Jasně, neni to nic tajnýho.
Na vstupu je MEAN WELL RSP-2400-48, přez 2x pojistkovej odpínač 25A paralelně (takže 50A) na SS rozvodnici od Victronu, na stejnou rozvodnici 4x150Ah AGM v sérii s balancérem přez 100A pojistkovej odpínač, na stejnou svorkovnici MPPT regulátor od EPEVER 150V/100A, pak odpojovač 48V/100A od Victronu a do zátěže 2 větve. První SS přímo pro switche, routery a rádia, který to umí - jištěná 20A DC jističem. Zbytek co to neumí je přez měnič od EPEVER-u 2kW - jištění DC 63A. jištění každýho rádia je přez skleněnou trubičkovou pojistku v pouzdru na DIN. Panely jištěny 63A DC jističem, výkon 2,88kW, samozřejmě přez přepěťovou ochranu připojeno k 5ks jímacím tyčím v zemi.
Nastavení je hrozně jednoduchý, meanwell dává 51V, což odpovídá cca 70-80% nabití baterií, takže to funguje i jako záloha s dobrou kapacitou, soláry jakmile začne svítit, začnou lehce zvedat napětí a vše se ihned spotřebuje, když soláry dávají víc, lehce dobijou baterky na 100% a večer se to spotřebuje, dokud se nesrovná napětí a zase to postupně převezme meanwell. Ještě budu řešit přebytky, ale to až příští rok.
Umožnilo mi to se zbavit hodně zdrojů AC/DC - cca 10ks a celkově zefektivnit provoz systému, uklidit rack (místo) a zajistit, že to nakrmím kteroukoliv centrálou (nepotřebuju AVR v centrále pro ten meanwell i když ho mám.....). Nemám spočítáno o kolik se snížila spotřeba, ale už samotnej fakt, že se prodloužila doba zálohy, spotřebuje to každou ampéru ze solárů a už nehrozí, že by mi bordel v síti nebo zakolísání v cetrále shodil UPS do chyby (ty nový jsou strašně přecitlivělí) a všechno okamžitě KO mi za to stojí.
Pro inspiraci pár fotek:

Popisky neřešte, je to focený v průběhu stavby systému a hlavně to ještě není hotový.