Zdravím, nesetkal se někdo se "samovolným" poškozováním RouterOS na ACčkových cAPech?
Dnes jsem byl na své bývalé střední škole řešit právě tento problém - asi dvě třetiny RB prostě nebootovaly.
Některá AP se ve winboxu po resetu do továrka zobrazovala s identitou MikroTik a jedno s RouterOS, nicméně se na ně ani tak nedalo připojit (a výchozí Wi-Fi také nevysílala).
Netinstall byl také hrozný porod, jedno APčko bylo hotové za dvě minuty a u dalšího jsem musel reset button držet snad 11 minut a až pak se to povedlo. Vše jsem opravil a znovu nakonfiguroval, nicméně bych rád našel příčinu.
Všechna tato AP jsem konfiguroval já osobně asi před rokem a půl (když jsme měli praxe) a od té doby běžela až do listopadu v pořádku. Pak si pan učitel pozval nějakého admina a nastavovali tam ověřování bezdrátových klientů přes RADIUS. Tento admin nicméně z nějakého důvodu předělával config na kontroléru (jako nic moc no, vlastně všechno bylo v defaultu a na automatice, takže ta síť skoro nefungovala - rušení a 40 MHz na 2,4ce, Tx power 30 dBm apod.) na skoro všech cAPech (ty bez jeho zásahu paradoxně fungovaly) a od té doby začaly umírat.
Nemyslím si proto, že by se jednalo o nešťastnou náhodu...
Napájení
AP v jednom patře jsou napájena skrz tento POE injektor, AP v druhém tím samým za UPSkou, AP ve třetím patře jsou momentálně napájena dodávaným POE injektorem i adaptérem. Z tohoto důvodu moc nepředpokládám, že by za to mohlo napájení, hlavně díky té UPS na jednom patře.
Software
Na AP běžel skoro rok long-term RouterOS 6.48.6 (vč. firmwaru), proto si nemyslím, že by za to mohla verze RouterOS.
Je možné, že by se dalo podobného stavu docílit nějakou nevhodně zvolenou konfigurací?