jcltm rado3105 Nemáš tam zapnuté natvrdo třeba WPA3 nebo tak něco? Nesetkal jsem se s tím, že bych k AX něco nepřipojil, s výjimkou tohoto. Pomůže dát tam WPA2/WPA3 režim.
m4rk3J jcltm Nebo ještě zkusit kompletně vypnout WPA3 a nechat jen WPA2-AES, některá starší zařízení měla problém i s tímhle mixed režimem.
iTomB m4rk3J Nektera starsi zarizeni neumi ani WPA2-AES, ale TKIP ... 😃 Zkontrolovat jak je to pripojene a pak resit co je blbe ...
rado3105 skusal som vsetko mozne...mal niekto taku situaciu ze mal tieto IOT nastavene zmenil len wifi router a tie sa s novymi nastaveniami pripojili? ten signal tu presne porovnam a neskor zverejnim...
Rox169 Dobrý den, moc tomu nerozumím. IoT se většinou přihlašují do gateway...ZigBee,zwave a ta brána se pak připojuje na WiFi router..jaké IoT máte konkrétně na mysli?
jcltm dacesilian No ale ani ESP8266 ani ESP32 problém nemá, v mixed WPA2 AES/WPA3 mi jedou bez potíží.
rado3105 rovnaky kanal, vyzarovanie rb951: 2GHz G/N: -78 ax3: 2Ghz AX: -83 Nech skúšam, čo skúšam, tak signál má ax3 horši ako rb951, čo je zvláštne.
jezdec Rox169 RB951 - Antenna gain dBi for 2.4 GHz - 2.5 dBi RB951 umi hulit az 30db na radiu co si pamatuju ...
ikk Dovolím si upozornit, že není RB951 jako RB951! RB951-2n antenna gain 1,5 db, transmit 17db RB951G-2HnD antenna gain 2,5 db, transmit 30db vliv vysílacího výkonu podle modulace, nastavenému regionu atd...
s_a_m Kuci a víte o tom že se bavíme o jiné balíku ovladačů u 951G a ax3. Já jen že před 1/2 rokem měla ax2 třeba problém wpa3 šifrování 😉 Přišli jsme na to u Kryštofa, který měl první kus v republice doporučení MK bylo stáhněte betu.
rado3105 Ako sa da vyuzit rose-storage v hap ax3? je tam na doske iny slot ako len usb? idealne keby tam slo pripojit sata disk... https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/ROSE-storage