Pred časom som sa bol pozrieť na jednej fve na súkromnom dome má 10kW, na jeseň v relatívne zamračený deň dokázala vyrábať 500W, takže 5% výkonu.
Keď som staval AP na konci sveta použil som vtedy rb433+ 2k karta spotreba 7-8W. Dával som tam vtedy 280W panely, lebo som si to tak úplne zhruba bez zarátania strát spočítal, že 5% je 14W teda dvojnásobok spotreby a teda ak cez zamračený deň panely vyrobia len 14W ostane tam 7W na aké také dobíjanie bateriek, že to za 7-8 hodín svetla vyrobí aspoň 50W. Baterku som dimenzoval zas výpočtom, že v zime nasneží a 14 dní nevyrobím ani W. Tak som rátal 7Wx24hodx14dní = 2352W : 24V = 98A. Vtedy sa dali kúpiť prvé LifePo baterky tak som zobral 2x90Ah čo je 180Ah pri 12V alebo 90 pri 24V.
Sajt funguje spoľahlivo bez výpadku už asi 8 rokov.
Staval som ešte jeden taký istý a tam som dal batériu z auta a po 3 rokoch bolo po nej, teraz je tam druhá tá zatiaľ drží.
Staval som v lete malú serverovňu, na streche bolo miesto presne na 1kW panelov, tak som ich tam dal, pridal som menič s limiterom. Keď som tam v decembri chodil, tak keď bolo pod mrakom robilo to tak 60-120W, okolo 8-9 ráno to ešte ani nezdvihlo napätie z panelov tak aby to začalo vyrábať.