akykolvek vhodny dodavatel. QSFP-40G-ER4 moduly su plne bezne, Fiberstore, Flexoptix atd...
By design maju 4 vlnove dlzky 1270-1330nm. Neviem o tom ze by sa robila aj vyssie posunuta verzia, alebo na jednej dlzke... Ale keby take niekto nasiel, veru zislo by sa 🙂

Sry nejak mi uteklo to podstatne xD 1550 / 1570

Já jsem našel pro 40 kiláků akorát QSFP moduly, co posílají na čtyřech barvách 10Gbit. Na 1550 pak XENPAK. Otázka tedy zní, jaký vlastně modul?

Alois
      A da se to opravdu koupit ? Můžu poprosit o link ?

1550tx 1570 rx

laibir Ty jo, to je pro me fakt překvapení.
        Aha, tak tohle není 40Gb po 1x CWDM/DWDM kanálu, ale úplně obyčejné QSFP...., tedy 4x10Gb po interní CWDMce

orel005 Našel jsem je na Alternativu, laibir poslal odkaz, ale v odkazu je zrovna to 4x10Gb. Ale když si tam vyfiltruješ XENPAK, tak je najdeš. Otázkou je, do čeho to půjde zapíchnout, osobně si myslím, že ty zařízení už půjde blbě sehnat, že je dneska všechno na QSFP.

Do Alternativa jsem psal jako první, nemají a neumí sehnat, proto jsem napsal zde.
        Nicméně už to není třeba řešit. Poradím si a postavim to na 4x10G LAG.

Na 1550nm zavesit male 8ch DWDMko a pretransformovat bezny 40G (kludne aj SR4, je lacny) na DWDMky a potom spat na druhej strane.
        Je to drahe, ale ucel to splni, bude 40Gbit na "jednej" CWDM dlzke 😃 A este ostanu volne 4 DWDM lambdy.
        Alebo ist do 100Gbit.

📡 Telekomunikace.cz