• xDSLVDSL
  • CETIN a rychlost max 20 Mbit, přitom sousedi mají 100 Mbit

jcltm tak nějak. Nechci žádné lokální wifi poskytovatele, má to tchán a jede mu to jak v létě na saních. Rychlost 60/60 je reálně 25/20, o bouřkách bez signálu, má tam možnost natáhnout 250/25 od Cetinu ale né, jemu to vyhovuje páč to má za 3 stovky měsíčně a nechce se s tím patlat. On to platí, ať si to platí, ale já bych se tomu pokud možno rád vyhnul velikým obloukem. Kabel je kabel prostě, optiku už zavádějí i do vesnic s podporou EU, tak asi oběhám sousedy, jestli by byl zájem a třeba se nějaký lokální garážník uráčí to tam přivést 😃

gawagandalf Zase zdaleka ne každý lokální wifi poskytovatel je patlal garážník co tě připojí skrz tři střechy, to celkem logicky dobře fungovat nemůže. Někteří ti ale dodají daleko kvalitnější konektivitu než VDSL - takové 60G ti dá v podstatě to co optika. Třeba 800/800 s odezvou 4 ms na VDSL fakt nedostaneš, zato na 60G od lokálního ISP klidně a dokonce možná i levněji. I dobře postavené 5GHz AC ti může často dodat lepší konekt než je 100vka VDSL. Jde ale o to, kde to je, možná kdybys tady aspoň napsal město nebo i ulici, někdo ti nabídne něco daleko lepšího než je VDSL.

jcltm ulice Rozsypalova, Heřmanův Městec. DSLAM je na křižovatce ulic Barákova a Pokorného. Zatím kde jsem co zkoušel, tak to nabídlo jen to DSL. Operátoři s 5G tam zatím nehrozí, 4G mají omezeno na 20-30 Mbit (a ta latence je bída a s např. Vodafonem nechce u nás mít už nikdo nic společného, O2 všude po fóru čtu, že také radši ani omylem...). Wifi jsem snad našel jedno a také nic moc, tuším to bylo 40 Mbit. Jestli má někdo nějaký lepší tip, předem za něj děkuji.

gawagandalf tak např: Heřmanův Městec, Rozsypalova 764 ---- CETIN a.s. (4084063)
        B OMEGA plus Chrudim s.r.o. (27525139)
        B Tlapnet s.r.o. (27174824)

Tak je možne že už tam nemaji kapapcitu.Nebo spatny kabel k tobe... potom je to jenom o penzích na vrub zakaznika...

gawagandalf myslis recenzie ktore pisu ludia vacsinou z nasratosti, ze nevedia co od vole. Recenzie maju vypovednu hodnotu 0.

gawagandalf Tlapnet je dost velký ISP, kvalita se bude myslím lišit mezi lokalitami. Osobně jsem přes ně pár přípojek zařizoval a 1) běžely velmi slušně 2) nemusel jsem řešit ještě ani jeden problém. Z pochybných anonymních recenzí často od konkurence nelze nic vyvozovat.
          Naštěstí díky novémů ZoEK si můžeš připojení bez sankcí vyzkoušet - pokud by to jelo blbě, přejdeš jinam.

Nemáte někdo kontakt přímo na techniky v Cetin? Ty obecné adresy jim moc nefungují... nikdo na dotazy neodpovídá.

cetin odpovida... esi po 2 dnech nic, napis znova... technik je tvor individualni, ma toho hodne na praci...

gawagandalf a priamu linku do washingtonu nechces? Milujem toto...dajte mi cislo priamo technika...prd...ty ked si v robote a volali by ti individualny zakaznici by si robil co? Bola by z teba telefonna ustredna. Platis firme XY mesacne , ries to s firmou...neplatis technikovi.

gawagandalf A ja se do tebe taky pustim ... Chces obyc info, res si to normalni cestou ...
            Ja resim s vodafonem chybu v jejich siti bezmala 2.5 roku a kdyz jsem 1.7 roku se nikam nedostal normalni cestou, slo to spravnim rizenim pres CTU. U T-Mobile par mesicu porusovani sitove neutrality a taky nic ... Tak tam jsem si pak sehnal telefon jinam ... Ale ty chces uplne zakladni informace, tak to res uplne zakladni cestou!!!
            Kluci ti poradili, tak se nemusis ptat porad dokola a co kdyby ... Od toho fakt forum podle me neni. Je to technicke, ale neni zde primarne na cetin a xdsl... To proste musis resit s nima ... ne tu.

gawagandalf to je ale normální tad na tomto fóru. Dočkat se odpovědi je těžké. Hlavně, že každý je chytrý.

Ale pokud mám navázat na Váš dotaz, tak jsem informace, co jsem měl, tak jsem Vám předal. Takže pokud budete chtít, kontaktujte mě a připojení Vám zajistím.

janconka sorry ale tohle forum neni "cetin" support.Pokud ma home end user problem tak at se obrati na sveho operatora.apropo home end user neni zakaznikem cetinu...

janconka Zatim to resim po sve trase s poskytovatelem, uvidime, jestli se nekam dobereme. Mimochodem ten technicky kontakt neni treba, z info cetinu odpovedeli co jsem potreboval.
                Sam jsem zvedav, az to prijdou zmerit, co jim to tam bude hlasit. Dekuji za ochotu.

kozlicek Já nic neříkam a plně souhlasím. Ale pokud jsme všichni ze stejného oboru, tak proč by jsme si nemohli nějak pomoci?

📡 Telekomunikace.cz