majklik 🙂 ano, taky jsem se te diskuze docetl. Jsou tam tyto "blbe pripady". Jedine o co mi jde, zda i s tim multipointem lze technicky neco delat. Nebo proste tento pripad neni jak osetrit?
Jinak ano, co obec a propojeni mezi obcemi jsou vetsinou ptp jeden nebo 2. Vetsina site je propojena kruhem coz ridi OSPF.
Jinak v ramci je jedna sit, ktera dle moznosti tvori kruh nebo i vice kruhu s tim, ze tam jsou ptp ale i pripady multipointu.
Tzn kdyz jsou treba 4 vysilace, coz jsou klasicky bridge, + mezi tim je bud 5G nebo 60G zase v bridge jeden nebo 2 spoje...
Pak jsou treba ty multipointy, kde rekneme je (bytovka) jako klient 60G na jeden vysilac ptmp s tim ze ta bytovka vidi na jiny vysilac, kde je druhy klient 5G...
Coz chapu neni idealni, ale zase pri pripad jakehokoliv vypadku se to sakra hodi...
Nerikam, ze je potreba mit vsechno takto temi ptmp zdvojene ci ztrojene... Nechal bych si nejake ty ptmp az treba na rucni zasah...
Spis by me zajimaly takovy ty jednoduchy rychly principy jak pracovat s prioritama a costama...
Root bridge vim, ty mam definovany, a pak nasledne sleduji root path cost, kde predpokladam, ze mi to rika "cenu/pocet skoku k rootovi"
Diky