jcltm to je teraz a potom ta mozno donutia si platit za ten ich UISP....kto vie. Vela solidnejsich ISP tu ma system v ktorom ma zahrnute vsetko a zrazu potrebujes nezmysel UISP kvoli novemu HW lebo niekto povedal. Mne sa to tiez nepaci, ani UNIFI sa mi nepaci, ze neexistuje web ui aspon na zakladne veci...

jcltm hmm, kazdy mame asi jine vnimani veci .. ja mam rad kdyz je zarizeni samo za sebe, prijdu k nemu, nastavim co chci a nemusim se pri tom drbat na riti pres gule, rozumej resit nejakeho prostrednika jako je kontroler 😉

no a kde je AX AP????? či tá 60ghz wave má akože AX AP 5ghz?

Je ted nejaky vyrobce, ktery dela AP s ax ? Znam jen Mimosu, sice to ma 8x8 mimo ale klienti na to jsou jen 2x2, takze za tu cenu ulet. Ja to tedy testuji, je to pouzitelny ale ne za 40 tacu jako AP ke kteremu nemuzu dat jinou nez original antenu ( box )

orel005

Ano Cambium dela. Ale cenove jsou proste AX veci trosku jinde...

jezdec Ty jsem nasel, ale jen jako PTP, nic na PMP v AX jsem tedy nenasel, poradis ?

Ta Mimosa A6 je 8x8 mimo, ale klientske jednotky jsou jen 2x2, cekal bych ze diky 8x8 mimo a ax, to dokaze obsluhovat 2 klienty tak, aby se nemuseli delit o kapacitu, ale neni tomu tak. Je ale fakt, ze oba klienti maji signal mezi -71 - 77 dB, protoze proste vetsi anteny se nedelaji ( resp. nejake v Br. ale cena s dopravou je nesmysl ). Jakmile pustim test na obou klientech, tak se kapacita proste podeli. Rikam si k cemu je tedy to mimo 8x8 ? Kdyz klientske jednotky nejsou a klienti s 2x2 to neumi efektivne vyuzit. Jediny rozdil a znatelny je zda prepnu z AX na AC. Pravda je, ze pri takto katastrofickem signalu to umi delat kolem 200 Mbitu, vzdalenost kazde z jednotek je 15+ km ( prosim je to jen test, neni treba se pozastavovat nad pouzitelnosti ).

Premyslim proto, zda ma smysl nasadit to od Cambium s 14x14 mimo, nebude to stejne ? Klienti jsou take jen 2x2.

jezdec no lenze tam je 5ghz ako backup 🙂 a nie ako primary radio....pride mi to ze to nie je priamo urcene na pouzivanie tej 5ghz.

orel005 v Alternetivo, jinak zatim nemel, pouze jsem videl na skoleni

viktornovotny A HFCL AX je AP pro přippojení mraky wifi zařízení v nějakém areálu, nebo pro ISPíky? Takhle blbě se ptám, jelikož jsem k tomu AX AP na jejich webu nenašel žádné klientské zařízení.

jenya klientem je prece jake koli AC radio treba od ubnt 😉 vzdyt mu-mimo ridi ap ne klient, takze si to obslouzi ap podle sebe a v ac norme prece uz mu-mimo chovani klienta resene je, takze jede ( vysila a prijma ) podle toho jak to ap ridi 😉

viktornovotny Asi obecné AX a AC zařízení by tak mohly fungovat, i když nevím, že by na trhu nějaké rozumné outdoorové byly. Ale ubnt ma proprietární Airmax, tam to nevidím vůbec. Nic však netvrdím, spíš se ptám.

jenya je treba to zkusit 😉 papir snese vsechno, praxe muze byt jina

Ubnt nepojde k nicomu pripojit len k ubnt...802.11 davno vyhodili...uz nieje doba m5 kde sa vypol airmax a hotovo

📡 Telekomunikace.cz