syskous Dobré ránko. Potřebuji 4 m stožár, který bude umístěn nad objektem ve stráni a bude na něm umístěna 60ka. Předpoklad je 3-4m. Úvaha je trubka v betonu. Kde kupujete i s nějakou povrchovou upravou, aby něco vydrželo?
peyrak Instalatérské potřeby - klasické vodovodní pozinkované trubky, jde to koupit i v hutních materiálech
krb Pokud je to na jednu antenu, sel bych do trubky 89x4mm. Je to rozmerove nejvetsi, na co se daji jeste upinat “bezne” trmenove vylozniky. Pokud to misto ma ale alespon trochu potencial na vice anten, sel bych rozhodne do prihrady.
miract Stožár na veřejné osvětlení. Daji se sehnat i starší nebo zkrácené nějakým silničním závodníkem.
kozlicek napr. https://www.elfetex.cz/10-055-125-kooperativa-stozar-k-8-1338960-zarovy-z Poradne zabetonovat a no problem... 3x 80ka se 60kami + rack rozvadec
miract Na jednom místě mám 8 metrový starší betoňák (+ 2 metry zabetonovaný pod zem) a na vršku 60cm parabolu Ericssonu 80GHz.
miract Stavěla mi to firma, co to děla pro ČEZ. Bez velkého auta s “rukou” je to bez šance. Držák jsem vyřešil paralelní 1 metrovou trubku o průměru 89mm. Výhodou se, že se to nemusí už nijak kotvit.