Puski 16x na CAPsMANu 2 a ted 4 nove s novem (dnes rano zruseno a bude se opet nasazovat, kdyz uz opravili chybu na 7.9). Zatim vse jede ok 😉 3 virtualni AP na vetsine ...
Mno, tak trosku nechapu co resi ... 😃 a ja se s nim nemusim hadat, ale jeho myslenove pochody mi dost utikaj ... 😃

iTomB ono je to o zvyku. Někde hraje roli cena. Já používám oboje a nějak mi i oboje funguje.

Puski Mu tam menime stare RB433 (cca 9-11 let stare) za nove cAP ac ci AX2. Hlavni router je nove RB5009 napajeci (ja ho mel doma pro sebe 1 den a sel tam 😃 ).
      Jinak cela sit je switch profi spoje a mikrotik. Hlavni NAT + shaper je Linux server s upravenym jadrem a specialnim shaperem s L7 a priorizaci. Me blaznive veci obcas bavi 😃

• hapi replied to this.

Puski No že bych dal někam kde je 20+ Unifi AP jako router Mikrotik, z toho už jsem taky vystřízlivěl. Radši už používám v podstatě všude pfSense a mám klidnější spánek 😉

iTomB a jak řešíš do capsmanu nowave2 a wave2? To přece neumí ovládat jeden capsman obojí.

Puski Sám jsem si tím prošel a proto před tím varuju. Mikrotik je potíž, a to zvlášť v rukou člověka co pořádně neví co dělá. O mizerném zabezpečení, ať už je konfigurace sebelepší, radši ani nemluvě. Prolomený Mikrotik je i zde na fóru dost častý jev.

hapi centralni je na RB5009 a pro wave2 je na jednom AXku 😉

📡 Telekomunikace.cz