jcltm pelirob Optika na zahradu už je tedy za mě overkill, materiál sice levný ale ta práce s tím je na delší dobu. Když už tohle realizovat tak ne převěs ale zakopat to. Za mě ale 60G ideální na toto.
pelirob jcltm No to se nehádám, záleží jakou má tazatel manželku. Když jí nebude vadit, že rozkope 70 m zahrady, tak proč ne? Ale už to vypadá, že tazatel dostal rozum a udělá to v 60 GHz 😀
zeframek pelirob Nejsi hnusnej a ne neberu soc. dávky ale zase jsem za to nechtěl utratit majlant, chci aby byl dobrý poměr cena kvalita.
pelirob zeframek U nás většinou takovýhle zákazníci řeší co nejlepší výkon za přijatelnou cenu a nehledají co největší low-cost na kterém to ještě bude fungovat. Buď tam převěs nebo zakopej optiku a máš to na věky, nebo tam vraž wAP 60G - jednou to nakonfiguruješ a zapomeneš, že to máš.
jcltm pelirob Ten spoj s wAP 60G ani konfigurovat nemusí když to koupí v páru, dodávají to už ready to use.
zeframek jcltm No a jak to mám implementovat do sítě kterou už mám ? chci anténám nastavit statické adresy z adresního rozsahu routeru který mám v síti ale je to taky mikrotik co musím v anténách nastavit aby jsem to tedy měl na stejným adresním rozsahu jako dosavadní síť musí být v režimu bridge to vím ale jak mají být nastavené rozsahy ? a tak aby to fungovalo ?
m4rk3J zeframek /ip address add address=192.168.20.100/24 interface=bridge1 /ip route add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=192.168.20.1 Pak odstranit výchozího DHCP clienta.
zeframek m4rk3J Děkuji počítám že jen dosadím adresní rozsah mého routeru mimo 192.168.20.xx A ještě jednou děkuji moc
zeframek jcltm Ahoj, poslední dotaz teď mi došli jednotky z eshopu a musí prý být v přímé lince jenže já potřebuji jednu dát na střechu 2patrovýho baráku a duhou na zahradní domek a nedá se to nějak naklopit nebo dle návodu ani by nemělo je na to nějaké řešení ?
jcltm zeframek Buď si držák udělat v doma v dílně (neměl by být problém udělat klínek klidně i z kusu dřeva) nebo koupit hotový držák na stožár, např. ten co psal @vecino a ten hodit na konzoli.
vecino Třeba: https://abctech.cz/maxlink-drzak-na-stozar-pro-mikrotik-wap-jednotky_d36309.html ... možností je více.
zeframek Takže vyřešeno použil jsem ten 60ghz spoj a už to malá a mám stejnou rychlost jako doma na kabelu moc všem ještě jednou děkuji jste super komunita a díky vám mne to i moc bavilo jste super a ještě jednou děkuji. 👍👍