• xDSL
  • ADSL od T-mobile - přechod na Terminátor

Na internetu je krom Zyxelu VMG4005-B60A taky typ B50A, je mezi nimi nějaký rozdíl ?

pisek3 Hledej, už tu o tom bylo několik vláken...

Terminátor je modem kde je upraven firmware, a osobně bych ho z druhé ruky nekupoval!

Prostě už máš v pronájmu modem tak bych to neřešil a nechal na lince ten a přepnul ho do bridge a hotovo.
    Pokud by fakt do bridge nešel tak za něj dát svůj router a veškerou komunikaci přesměrovat z toho modemu na ten nový router.

Ten jejich modem bridge zřejmě neumožňuje, nikde jsem to tam nenašel. Po delším googlení jsem našel, že ten modem to v základu umí, ale ne s firmwarem od T-mobile, ten má spoustu položek k nastavení skryto...

soban Není důvod nekoupit z druhé ruky, CETIN je zpátky nechce. Pronájem bych naopak řešil, za pár let to je docela raketa co za to člověk zaplatí.

Kdyby byla příznivá cena, tak bych se nebál koupit starší. Přeci jen to na trhu není tak dlouho, takže to nemá najeto tolik hodin a mělo by to dost ještě vydržet.... Ptal jsem se hlavně proto, aby se šlo s koupeným z druhé ruky připojit.

Krom mého poskytovatele můžu ještě oslovit Cetin, ten by mi to nemohl dodat ?

pisek3 S CETINem jako koncák nic nevyřešíš, tam se ani nesnaž. Ten z druhé ruky připojit půjde.

Ok, budu hledat nějaký použitý, nic jiného mi nezbývá... Děkuji za rady.

Ještě dotaz pro zkušené - tady na fóru jsem našel, že VMG4005-B60A ma na vstupu konektor RJ-45 , kdežto verze B50A má RJ11. Já mam určitě telefonní linku, takže RJ11 , lze toto nějak vyřešit ?

pisek3 RJ-11 lze zapojit do RJ-45 😉 RJ-45 na VDSL má Terminátor (nápis CETIN). Ta druhá verze (s firmwarem od Zyxelu) je normální VDSL modem.

Omlouvám se, moje chyba - neznalost. Děkuji za odpověď 👍

Zrovna dnes jsem řešil tento problém. Náš zákazník je v blbém místě, kde nemá výhled na žádné naše AP a tam kam je připojen vyrostla řádka stromů a jak se to teď zazelenalo tak už to nešlape jak by mělo ikdyž je to jen 200m od AP. Sami jsme mu navrhli pro jeho i náš klid přechod na VDSL. Neměl přípojku v domě tak přijeli z Cetinu udělali mu novou přípojku a vedení až do jeho domácího rozvaděče v domě. (Měl Cetin pilířek hned u svého domu). Tam to zakončili Terminatorem za zásuvkou. Službu měl objednánu od T-Mobile tak mu chtěli dát na místě T-Mobile modem, ale pán byl neznalý a říkal, že už žádné další zařízení kupovat nebude, že vše už má pořízeno od nás tak to musíme vyřešit..... (Tím myslel pouze domací Mesh system 3x wifi od TP-Linku). Takže až dnes jsem to řešil, když mě kontaktoval, že oni mu to nepřipojí, že to musíme my za jejich zařízením... Takže zbytečná cesta 30km k zákazníku, který bude odcházet jen aby jsme mu to na místě rozjeli a při příjezdu bylo vše jasné... Terminator pouze sloučí dvě linky do jedné, ale za ním musí být umístěn VDSL modem za kterým už bude funkční internet... To byla nová informace i pro mě nikdy jsem se s Terminatorem a VDSL problematikou za tu dobu co to existuje nesetkal vždy jsem doposud jen přepojoval klienty od nich k nám...

tmobile je v tomto buran, k pripojce 50M doslova byl sliben Terminator, Cetin technik nedovezl nic... takze nasrani, okamzite vypoved, prenos jinam. Do tydne Cetin technik dovezl Terminator, instalace, vse od te doby slape super. V tomhle je TM fakt absolutne pokrivenej u rychlosti 20-50M. Ty jejich fuytayblovy modemy nechcu ani videt. A co hur, ani firma s platbami pres 10 tacu mesicne u O2 to nemela pred rokem snadny ziskat terminator, tezky vyhruzky obchodakovi at se kurfa snazi... no a pak uz to slo o hodne snadneji na dalsi pripojky 🙃

3com pokud jsem to dobře dnes studoval, tak Terminátor neslučuje jen dvě linky, ale funguje jako VDSL modem, takže za něj se již připojí router koncového zákazníka, nebo se pletu ?

• 3com replied to this.

3com nešlo udělat z ap skok na 2G?

• 3com replied to this.

Terminator je VDSL modem, ktery ma i funkci - moznosti bondingu - slouceni 2 linek pro docileni teoreticky 2x vetsich rychlosti na urovni spojeni s ustrednou... skoda ze je Cetin tak moc zdrzenlivy ve vetsich uploadech...

Takže doufám, že můj záměr s využitím terminátora jako VDSL modemu (na VDSL lince 250/25 bez bondingu) a za ním umístění svého routeru je možný ?

ano takove uziti je zcela bezne u tarifu 250/25 v ramci 35b profilu... slape to paradne. Skoda ze neumi bonding 2 linek a profilech na obou 35b, mohlo by byt zajimave do budoucna... az 500/50 ? 🙃 kdepak, ted uz asi pevne linky jen doziji jak jsou po upgradech a pak uz jen optika...

Již asi rok možná dva zpět jsem dával T-mobilu svolení s věčným břemenem na výkop optiky, který měl vést kolem mého pozemku. Tehdy mi říkal jejich technik,že do roka to mají začít kopat. Od té doby o optice nebylo ani vidu ani slechu...

basty Nejsme střelci... Všechno nebo nic. Jak není viditelnost tak co chceš řešit aby byla služba 100%, 100Mbit a více se stálou odezvou do internetu na české servery pod 15ms.

📡 Telekomunikace.cz