Na internetu je krom Zyxelu VMG4005-B60A taky typ B50A, je mezi nimi nějaký rozdíl ?
ADSL od T-mobile - přechod na Terminátor
Terminátor je modem kde je upraven firmware, a osobně bych ho z druhé ruky nekupoval!
Prostě už máš v pronájmu modem tak bych to neřešil a nechal na lince ten a přepnul ho do bridge a hotovo.
Pokud by fakt do bridge nešel tak za něj dát svůj router a veškerou komunikaci přesměrovat z toho modemu na ten nový router.
- Upraveno
Ten jejich modem bridge zřejmě neumožňuje, nikde jsem to tam nenašel. Po delším googlení jsem našel, že ten modem to v základu umí, ale ne s firmwarem od T-mobile, ten má spoustu položek k nastavení skryto...
Kdyby byla příznivá cena, tak bych se nebál koupit starší. Přeci jen to na trhu není tak dlouho, takže to nemá najeto tolik hodin a mělo by to dost ještě vydržet.... Ptal jsem se hlavně proto, aby se šlo s koupeným z druhé ruky připojit.
Krom mého poskytovatele můžu ještě oslovit Cetin, ten by mi to nemohl dodat ?
- Upraveno
Ok, budu hledat nějaký použitý, nic jiného mi nezbývá... Děkuji za rady.
Ještě dotaz pro zkušené - tady na fóru jsem našel, že VMG4005-B60A ma na vstupu konektor RJ-45 , kdežto verze B50A má RJ11. Já mam určitě telefonní linku, takže RJ11 , lze toto nějak vyřešit ?
Omlouvám se, moje chyba - neznalost. Děkuji za odpověď
- Upraveno
Zrovna dnes jsem řešil tento problém. Náš zákazník je v blbém místě, kde nemá výhled na žádné naše AP a tam kam je připojen vyrostla řádka stromů a jak se to teď zazelenalo tak už to nešlape jak by mělo ikdyž je to jen 200m od AP. Sami jsme mu navrhli pro jeho i náš klid přechod na VDSL. Neměl přípojku v domě tak přijeli z Cetinu udělali mu novou přípojku a vedení až do jeho domácího rozvaděče v domě. (Měl Cetin pilířek hned u svého domu). Tam to zakončili Terminatorem za zásuvkou. Službu měl objednánu od T-Mobile tak mu chtěli dát na místě T-Mobile modem, ale pán byl neznalý a říkal, že už žádné další zařízení kupovat nebude, že vše už má pořízeno od nás tak to musíme vyřešit..... (Tím myslel pouze domací Mesh system 3x wifi od TP-Linku). Takže až dnes jsem to řešil, když mě kontaktoval, že oni mu to nepřipojí, že to musíme my za jejich zařízením... Takže zbytečná cesta 30km k zákazníku, který bude odcházet jen aby jsme mu to na místě rozjeli a při příjezdu bylo vše jasné... Terminator pouze sloučí dvě linky do jedné, ale za ním musí být umístěn VDSL modem za kterým už bude funkční internet... To byla nová informace i pro mě nikdy jsem se s Terminatorem a VDSL problematikou za tu dobu co to existuje nesetkal vždy jsem doposud jen přepojoval klienty od nich k nám...
tmobile je v tomto buran, k pripojce 50M doslova byl sliben Terminator, Cetin technik nedovezl nic... takze nasrani, okamzite vypoved, prenos jinam. Do tydne Cetin technik dovezl Terminator, instalace, vse od te doby slape super. V tomhle je TM fakt absolutne pokrivenej u rychlosti 20-50M. Ty jejich fuytayblovy modemy nechcu ani videt. A co hur, ani firma s platbami pres 10 tacu mesicne u O2 to nemela pred rokem snadny ziskat terminator, tezky vyhruzky obchodakovi at se kurfa snazi... no a pak uz to slo o hodne snadneji na dalsi pripojky
Terminator je VDSL modem, ktery ma i funkci - moznosti bondingu - slouceni 2 linek pro docileni teoreticky 2x vetsich rychlosti na urovni spojeni s ustrednou... skoda ze je Cetin tak moc zdrzenlivy ve vetsich uploadech...
Takže doufám, že můj záměr s využitím terminátora jako VDSL modemu (na VDSL lince 250/25 bez bondingu) a za ním umístění svého routeru je možný ?
ano takove uziti je zcela bezne u tarifu 250/25 v ramci 35b profilu... slape to paradne. Skoda ze neumi bonding 2 linek a profilech na obou 35b, mohlo by byt zajimave do budoucna... az 500/50 ? kdepak, ted uz asi pevne linky jen doziji jak jsou po upgradech a pak uz jen optika...
Již asi rok možná dva zpět jsem dával T-mobilu svolení s věčným břemenem na výkop optiky, který měl vést kolem mého pozemku. Tehdy mi říkal jejich technik,že do roka to mají začít kopat. Od té doby o optice nebylo ani vidu ani slechu...