• xDSL
  • ADSL od T-mobile - přechod na Terminátor

theitman Terminátor sám o sobě má velký vliv na funkčnost internetu i na jednopárové lince, protože funguje mnohem lépe než kterýkoliv jiný běžně používaný modem u zákazníků

Tohle se taky nedá obecně napsat. Terminátor funguje dobře primárně proto, že si za něj můžeš dát vlastní slušný router a samotný HW je co do specifikací celkem highend. Prostě je lepší než krám za tisícovku s pomalým SoC a nevyladěným firmwarem co je zároveň i wifi AP, router, switch a kdo ví co ještě. Co se týče kvality VDSL modemu v něm, nemyslím že by to byl zas až takový rozdíl.

jcltm Myšleno v tom smyslu, že drtivá většina zákazníků, která si stěžovala na problémy má po nasazení teminátoru klid, a je jedno jestli byl předchozí modem v bridgi nebo ne a jestli to byl 3312 nebo o2 shit box, byla to reakce na konstatování že pohá změna vdsl modemu v bridgi na terminátor nemá žádný vliv

theitman Má, protože ty modemy za které jsi to měnil byly evidentně levný $hit.

theitman To je pro mě novinka že CETIN povoluje bonding s jiným zařízením než s Terminátorem. To asi není moc dlouho co to dělají... To ti normálně technik CETINu přijel vyměnit zásuvku za dvoupárovou a přivezl ten T-Mobile krám bez Terminátoru?

jcltm tak znovu bavíme se o modemech které dodává velká trojka při zřízení slžby

jcltm Ano v jednom případě přijel a velice rychle odjel s modemem v krabici, víckrát už nezkoušena návštěva technika řešeno telefonicky a pk rovnou jinou cestou ale v okolí mám lidi co mají bonding bez terminátoru

theitman Tohle bude asi nějaká specialitka T-Mobile, dobré vědět. Já dávám všude kde není jiná možnost Metronet a tam mám Terminátor automaticky. Nevidím důvod dávat jiného ISP, cena je dobrá, veřejka + funkční nezmršené IPv6 v ceně, co chtít víc...
              Takže i na bondingu si můžeš vyměnit ten jejich krám za Terminátor z bazaru a funguje to?

jcltm přesně za mě metronet top ale někdy zákazníka prostě nepřesvědčíš to je samé jé já tam mám tolik a tolik telefonů tam to můžu mít za 199 metronet za 500 a bla bla bla a televizi k tomu a je jedno jestli je to TM nebo 02
                SPOILER - většina mých zákazníků co internet potřebují k práci a mají vdsl už k metronetu přešla

darklogic
                to měl dořešit poskytovatel. Není důvod, aby to jelo s temrinátorem hůře něž s čímkoliv jiným.

zajdee
                je to tím, že pokud (celková rychlost) klesne pod spodní úroveň profilu (což odpojením jednoho páru skoro vždy vyjde), tak se služba nezesynchronizuje, může být výjimka, ale principielně je to takto.

📡 Telekomunikace.cz