Dnes jsem se snažil provést upgrade na RouterOS 7.10.2. a moc se mi nedaří. Upgradoval jsem Dude na Mikrotiku, clienta na PC. Tam je vše OK. Problém nastane pokud se pokusím přes Dude upgradovat ostatní Mikrotiky. Píše mi to "needed pakages are not available". Přitom balíčky mám nahrané a v Dude je pod Files->Packages vidím. Co asi způsobuje problém je to že balíček se systémem se v Files->Packages se jmenuje "system" ale v Devices->RouterOS ve sloupci Packages vidím na jednotlivých mikroticích system jako "routeros". To asi způsobuje že si Dude myslí že nemá potřebný balíček. Jak z toho ven?

Pokud máš na 6 jednotlivé balíčky, upgrade na 7 je pouze jeden. Dude hledá jednotlivé balíčky a nenajde je.

ef Jedná se o upgrade z 7.8 na 7.10.2. Problém bude jinde, podle mne v rozdílném pojmenování systému. Jednou je to "routeros" podruhé "system".

coitus Pokud si to do Zabbixu dopíšeš, tak bude klidně umět i to. Ale je to trošku nesmysl, Zabbix je prostě monitorovací systém.

o měsíc později

oldrich_slavicek
      Výše popisovaný problém trvá i při upgrade na RouterOS 7.11.1.
      Máte někdo nějaké řešení pro Dude?
      Pokud ne , tak čím hromadně aktualizujete Mikrotiky.

oldrich_slavicek změnil název na Dude upgrade na RouterOS 7.11.1 .
        o 17 dní později

oldrich_slavicek Řešení tohoto problému u MK v nedohlednu. Aktualizovali jsme čistě přes DUDE a asi se poohlédnu po jiném systému. S příchodem v7 to Mikrotik nedořešil. Nějaký osvědčený způsob? Tipy? Díky

📡 Telekomunikace.cz