Ahoj,

mám dotaz na zkušenosti s tímto AP od Ubiquiti - UniFi 6+. Snad poprvé jsem na toto narazil, mají to skladem. Chtěl bych to hodit k zákazníkovi, je tam mix Unifi AC Lite a Unifi AC PRO. Máme dobrou zkušenost s EAP Wi-Fi 6 od TP-Linku, ale nechce se mi tam dávat další ekosystém.

Díky.

martas Taky by mě zajímaly reálné zkušenosti, ta cena je fajn. Ale je to Mediatek, tak trochu pochybuju o tom, že to bude lepší/stejné jako U6-Pro s Qualcommem, které stojí jen o trošku víc a specifikace jsou úplně jinde.

neřeš, chodí to. Ostatně jestli čteš komentáře u changelogu tak qualcomm verze má neustále problémy s apple a roamingem. Jak u 6 tak 6+.

hapi qualcomm verze má neustále problémy s apple a roamingem. Jak u 6 tak 6+.

U6+ ale není Qualcomm, to je Mediatek. Qualcomm je kromě U6-Pro i U6-Mesh.

Co se týče roamingu na Applu, zatím si nikdo nestěžoval a roaming podle všeho funguje i na nich dobře, podle logu krásně přechází mezi jednotlivými AP, když se podívám na Apple domácnost. Ale osobně jabka nepoužívám, takže nedokážu detailně posoudit. Z changelogu nejde zrovna moc dělat závěry, problémy mohou být jen ve specifických podmínkách.

Teď jsem kupoval dvě AP pro sebe a o U6+ jsem vážně uvažoval, ale s U6-Pro mám zatím zkušenosti perfektní a fakt nestojí o tolik víc než U6+, tak jsem vzal U6-Pro. Parametry jsou zkrátka daleko lepší a čas co věnuju do pěkné instalace dalece převyšuje pořizovací cenu těch dvou AP.

6 a 6+ (6e) byla myšlena wifi generace.

Komentářů k changelogu na ubnt webu.

hapi 6 a 6+ (6e) byla myšlena wifi generace

Nic jako standard Wifi 6+ neexistuje, je jen Wifi 6E, což je normální Wifi 6, jen v pásmu 6 GHz.
        U6+ je konkrétní model Unifi (novinka). Jen aby to někoho kdo to tu bude číst nezmátlo...

📡 Telekomunikace.cz