Ahoj, po nahrani biosu 2.17 mi umrely ethernety u RB532A, jak mam nahrat zpatky bios 2.16?? Pres seriak jsem zformatoval nand s tim ze to snad pomuze. Nepomohlo a uz nemam ani ROS. Netinstallem tam ROS ted nedostanu, protoze mi nejedou ethernety a pres seriak nevim jak nato. Dela se to myslim pomoci Xmodemu, ale to je tak vsechno co o tom vim. Budu vdecny za kazdou radu.
Oživení routeru
Tak bios uz tam je 2.15, nicmene ROS tam dostat nemuzu porad. Pri pokusu o instalaci Netinstallem (http://i4wifi.cz/inc/_doc/Promo/Mikroti ... alace.html) zkoncim takhle:
RouterBOOT booter 2.15
RouterBoard 532A
CPU frequency: 399 MHz
Memory size: 64 MB
Press any key within 2 seconds to enter setup..
kernel not found
trying bootp protocol.................................
nic to nenacte ... ty ethernety asi stale nefungujou, prestoze jsem downgradoval bios. Ma nekdo napad, jak tam ten system dostat?? Diky za rady
Zkusil bych přepnout ethernet v pc natvrdo na 100Mb FD. Mě to tedy pomohlo, když jsem to nechal na automatiku, tak se netinstall nechytal. Pro jistotu bych na tom ethernetu vypnul vsechny firewally.
Výsledek pořád stejný, trying bootp protocol ....... a nic.
Nemáš náhodou stejnou ip pro ethernet i pro server v netinstallu ? Jinak už mě nic nenapadá.
Mě tenkrát fungoval starší Netinstall s novým mi to taky nebootovalo. Ještě zkoukni firewall.
Stejna IP neni, starsi netinstall taky nazabral, vypada to ze ten bios 2.17 ty ethernety odrovnal uplne a nepomohl ani downgrade na 2.15. Je jeste nejake mozne reseni, jak to provest, nebo jsem diky biosu prisel o plne funkcni router??
možná počkat na 2.18. A 2.16 jsi zkoušel?
2.16 jsem zkousel a porad stejne.