Hele, to že se dva neshodnou, to je asi realita našeho demokratického světa. To že prosazujete svá práva 8 let, to je realita tohoto státu. Mlýnkovi neznám, Varmužu ano. Za rok to bude 20 let co jsem mu instaloval jeho první páteřní spoj ze Stražovic do MNV. už nevím. Je to střelec a dobrodruh, ale to z něho nedělá grázla, kterým ovšem klidně může být na základě okolností. Tím spíš, že o tý věci vím i z druhý strany, kdy jsem mu jasně řekl - domluv se, nebo utíkej. A tady to je taky tak trošku o něčem jiném. Nebudu to popisovat.
Taky si pamatuju jak se sítě stavěli na začátku století, kdy se jednotlivci předháněli při čekání na signál, kdo bude mít svůj vysírač první. Jako jižní Morava v tom byla extra špek. Naivita a důvěřivost lidí tam dosahuje bájných hodnot a ne nadarmo se to dostalo do filmu s Vojtou Dykem, Signál. Občas se prostě do problémů dostanete neopatrností a nebo jenom tím, že jste místní haur a někdo si myslí, že Vás prostě podojí a pak už se jenom vezete a přikládáte pod kotel, protože víte, že nejvíc protistranu vyškolíte tím, že jím prostě začnete sypat sůl do ran. V tomhle je pomezí legendární.
Být chladným mě nutí i fakt, že je to reportáž z nějakého okrajového media stojícího na zneužívání legálního systému toho státu, které umí dělat reportáže na zakázku a ze známosti. Mňouká se tam, urážej tam měšťáky, obvykle po volbách se jim strašně protáhnou xichty, jejich redaktoři se chovaj jak parta řeznických košer psů a občas si vzpomenou, že 7 Mld ročně je málo. Tím bych skončil, reportáž má nulovou informační hodnotu a nazval bych to: Když nepomůže Panbůh, pomůžou Kafčí Nory.
Za nejkomičtější část bych považoval vyjádření TM polepšovny o počtu konkurence v dané lokalitě a selektivního použití ustanovení §7 ZoEK pravděpodobně jen těmi, se kterými Kafčí Nory kamarádí, protože s tímto má polepšovna společný jenom §104, na který sere jako na placatý kámen a je bezzubá jak Valerie Kaplanová. A tak je to v polepšovně na Balkánu se vším, protože §104 je deliktním pouze v odst. 7..
Pokud se dostanete do podobné situace jako Varmuža, utíkejte, co Vám nohy budou stačit, protože taková nemovitost je pro poskytování služeb absolutně nevhodná.