• Ostatní
  • Poptavej.cz - prosim o radu jak s nimi ukončit spolupráci

Nemam dobre zkusenosti. Sluzba ktera neumi filtrovat dle klicovych slov ale pouze dle kategorii je k nicemu. Pry se nekdo od nas z firmy zaregistroval v roce 2017, ale ve firme o tom nikdo nevi (vyloucene to samozrejme neni, v dnesni dobe se musite zaregistrovat vsude).

Ve chvili, kdy me kontaktovali, jsem pani poslouchal, protoze jsem nejakou podobnou sluzbu chtel vyzkouset. Bavili jsme se o tom, jak to funguje atd. Rekl jsem ji at se jeste ozve. Pri druhem telefonatu vznikla ona obavana zavazna objednavka, s tim ze to vyzkousime. K existujicimi uctu zapli sluzbu, poslali fakturu. Ani jsem si nevsiml ze neco aktivovali, zacal jsem to resit az po zaslane fakture. Musel jsem si obnovit heslo abych se prihlasil. Po jednom dni co me sluzba spamovala, jsem resil, jak ten system lepe nastavit. coz nejde. Následne po tydnu od aktivace sluzby jsem se rozhodl, ze to je k nicemu a zde to vse zacalo. Dokolecka papouskujou "Bohužel objednávku není možné zrušit. Nabídky Vám zasíláme již od roku 2017 a to dle nastavených kategorií. Přehled zasílaných zakázek máte tudíž k dispozici již od této doby. Objednávka byla provedena závazně a služba již čerpána.".

Zajimave je ze do 26.9. nam zadne maily nechodili, ale oni nam je pry posilali, protoze se tam nekdo nekdy zargistroval. Aktualne jeste neubehlo ani 14 dni a zkousel jsem je pozadat o zruseni objednavky, zruseni registrace i zaslani zaznamu one zavazne objednavky. Vypada to, že se niceho nedorezu. Fakturu jsme zatim neuhradili. nemate s nima nekdo nejakou zkusenost jak proti temto "novodobým šmejdům" postupovat?

Obavam se ze pokud to neuhradime tak to zacnou soudne vymahat, coz maji ve VOP napsane. Nemate s timto take nekdo zkusenost?

Nevim, ale takto seriozni firma nevystupuje. Klidne bych to i uhradil, ale pote jak vystupuji se obavam, aby z toho nebylo jeste vice problemu. Dle jejich komunikace a jejich pristupu se ted obavam, co z toho bude. Jeste jsem nemel problem se s kymkoliv domluvit i za cenu, ze bych uhradil napr pomernou cast, za jejich sluzby. V nejhorsim pripade i celou castku, ale ted nemam jistotu jestli budu schopen se jich jeste nekdy nejak zbavit. V podminkach maji toto:

5.3.8 - V případě neuhrazení platby do data její splatnosti, může být dluh vymáhán soudní cestou.
5.3.9 - Firma je oprávněna kdykoli po dohodě s Provozovatelem ukončit využívání služby Veřejné zakázky a Provozovatel se zavazuje Firmě pozastavit zasílání veřejných zakázek. Cena uhrazená za službu je však nevratná a v případě zrušení služby ze strany Firmy nebude Firmě nic vráceno.

Otazka je jestli firma, ktera funguje timto zpusobem bude chtit vubec pristoupit na nejakou dohodu.

Nemuzete prosim nekdo poradit co s tim.

Diky moc

Honza Stefan

Nějak nechápu?

Uzavřeno telefonicky tak službu telefonicky zruším do 14 dnů a není co řešit. Pro jistotu telefon nahrávat.

Ať to dají soudu, chci vidět objednávku a hotovo pochybuji že nějakou mají.

A neni ta faktura jen zalohova? Ty smejdi to takto casto delaji. Obavam se, ze pokud je to na IC tak zadne odstoupeni od smlouvy neplati. Resili jsme neco podobneho, pomohla vyzva zaslana do datovky te firmy, pak zacali reagovat.

soban Nějak nechápu?

Uzavřeno telefonicky tak službu telefonicky zruším do 14 dnů a není co řešit. Pro jistotu telefon nahrávat.

Ať to dají soudu, chci vidět objednávku a hotovo pochybuji že nějakou mají.

Tu trochu nechapem ja vas... Neda sa zrusit objednavka, ktora neexistovala. Ak sa objednavku pokusite telefonicky zrusit, aj s nahravanim, sam svojim konanim potvrdzujete, ze objednavka existovala.

pixall Ale objednávka existovala a služba se využívala pokud jsem to pochopil, ale zjistil že je na nic a chce to zrušit.

Reagoval som na to, ze v jednej vete pisete o tom ze treba telefonicky zrusit objednavku, a v druhej vete o tom, ze "Ať to dají soudu, chci vidět objednávku a hotovo pochybuji že nějakou mají."

Ak sa ako objednavatel budem snazit zrusit objednavku, vytvaram tym situaciu, aby som v pripadnom sudnom spore o existencii objednavky/zmluvy neuspel, pretoze druha strana moze moj pokus o rusenie objednavky pouzit ako dokaz, ze objednavka existovala. (Rusil by niekto neexistujucu objednavku?)

Bud teda objednavka existovala, vznikla medzi stranami zmluva, a treba ju plnit a postupovat podla nej.
      Alebo objednavka neexistovala, neexistovala ani zmluva, a niet co rusit.

Inak povedane, nemozem tvrdit ze som sa nikdy neozenil, a zaroven dat navrh na zrusenie mojho manzelstva.

Ak si je objednavatel isty, ze ziadnu objednavku nedal, nemal by sa snazit objednavku zrusit, ale mal by uvadzat, ze ziadnu objednavku nikdy nedal a preto objednavka nemoze existovat.

Máte záznam toho "druhého telefonického hovoru"? Co jste vlastně odkýval? Byl jste v okamžiku odkývání v pozici jednatele?
      Je ta "faktura" opravdu faktura. Tj. je tam jednoznačně napsáno faktura za co a za kolik peněz. A správně vyplněné údaje?

Hned v pondělí bych si přes jejich datovou schránku rozporoval zaslanou fakturu a vyžádal si kopii údajné objednávky na základě které vám posílají tuto fakturu.
      Mezitím se podívat v okolí po právníkovi specializujícím se na obchodní právo a případnou odpověď konzultovat s ním.
      Z vlastní zkušenosti s podobnými šmejdy:
      1) Po telefonu se s nimi nemluví. Mají více zkušeností než vy, protože to zkouší denně a snadno vás zmanipulují aniž si to uvědomujete.
      2) Odnaučte sebe a svoje zaměstnance do telefonu říkat ano a pokud se vás zvenčí někdo zeptá jako ověření na datum narození nebo ičo, tak záměrně uvádějte nesprávný údaj.
      3) Veškerá komunikace výhradně přes datovou schránku nebo doporučený dopis, toho se bojí jako čert kříže
      4) Pokud přijde nějaká výhružka, tak nejdřív chvíli vychladnout a po vychladnutí důkladně přečíst. Jestli tam není vloženo slovíčko zálohová faktura, před penále může a podobně.
      5) Případnou reakci konzultovat s právníkem. Pokud reakci posílá právník tak toho se bojí jako samotného Lucifera.
      6) Většinou zkusí udělat bububu 3x. Pak je to přestane bavit, protože vědí, že pokud neuděláte nějakou hrubou chybu, tak u soudu s případnou pohledávkou nemájí šanci uspět.

selic Všechno hezké, ale tady už zjevně dle povídání objednávka vznikla. A vzhledem k tomu, že byla uzavřena mezi dvěma společnostmi, tak to žádný "nápad" na ochranu spotřebitele nevyřeší ;-(

Zde je bohužel jediná varianta, zaplatit, důsledně to samozřejmě vypovědět, aby tam nebyla třeba opakovačka, nebo věta, že se to dá vypovědět jen přesně 30dní před ukončením období /tím se často jistí, že na to každý zapomene a jede pak další rok/

No a pak dát peníze do hrníčku, za každé sprosté slovo, vyslovené na adresu společnosti. Vzhledem k popisu situace tu moc kliček není, dvě společnosti mezi sebou neomezuje nic a ještě tu není ochrana spotřebitele a je to jen na "blbosti" jednoho z uzavírajících subjektů.

A do budoucna se samozřejmě řídit radami uvedenými o příspěvek výše, vše je to hezky popsané

PS: ještě jedna věc, pokud jde o princip, zkuste jak kolega radí říct i právníkovi, ať je postraší, ale z mé zkušenosti, mi právník nikdy nebyl k ničemu a ještě to stálo víc peněz, než by stála moje blbost samostatně 😉

Bohuzel predpokladam ze objednavka vznikla, protoze jsme se domluvili, ze sluzbu zkusime. Bylo to na IC, takze jsem si mylne myslel ze to pujde do 14dnu zrusit.

Presne kvuli tomu, ze jsem objednavku rusil, tak jsem potvrdil ze objednavka vznikla. Pro priste je lepsi rozporovat provedeni objednavky jako takove. Ale jak pisete, tim ze jsem se ji pokusil zrusit, jsem akorat potvrdil ze existuje.

Záznam samozrejmě nemam, ale pokud jim poslu notarsky overenou zadost, tak me udajne zaznam poskytnou. Poslali mi nejaky formular.
        V pozici jednatele jsem nebyl. Jsem zamestnanec.
        Jedna se o zalohovou fakturu. Ano to oni zas nelenili a vyplnene maji vsechno spravne.

Prave, nejak se mi to rozlezelo, a vypada to ze z hlediska uspory nakladu, na tuto situac bude lepsi zaplatit nez to dale resit s pravnikama. Zkusim radu ohledne datovky. To by pak nebyl treba notarsky podpis na zaznam by meli poskytnout.
        To je dobry napad.

Diky moc za nazory

janstefan A nerusil jsi tu objednavku na zkousku? 😃 Pokud te oni kontaktovali, tak prece na zkousku normalne ... A ne ze hned objednam 😃 Tady by jsi je mohl pekne vychutnat ...

iTomB no nevím, je to na IČ tak víš, jak to chodí, ochrana žádná a objednávku udělal i potvrdil, už jen tím, že ji rozporoval....tady jsou silní v kramflecích...bohužel ;-(

📡 Telekomunikace.cz