Máte někdo zkušenosti s okruhama od T-mobilu, které jsou někam různě po ČR?
Mám takový zajímavý poznatek. Jeden okruh nám několikátý večer chyboval a neprolezlo tam více jak 250Mb z 400Mb možných. Reklamoval jsem to. Za 3 dny mi přišlo vyjádření, že prej mají přetíženou nějakou hlavní trasu z Prahy do Berouna. Zdá se vám tohle normální u tak velkého poskytovatele, že řeší navyšování kapacity takto na doraz? Připadá mi to v dnešní době jako takové absurdní drama alias sologarážníka z vesnice 🙁

No my zas řešili poslední roky čím dál častější neplánované výpadky lambdy. Prakticky to dotáhli tak daleko, že jsou použitelný pouze jako záloha. Za mě tragédie, ale může to být lokalitou. Ale poslouchat jak nemají do starých wdmek karty a musíme počkat, mě moc nenaladilo. Ale je fakt, že to začlo ještě za GTSky a pak jen horší. Věčně někde vadná karta, nebo výpadek proudu na nějakém popu.

Tmobile problém - letos 2x přetížené pateřní trasy - 3týdny čekačka v této době od 19:00-22:00 nepoužitelné linky odezvy 50-100ms a nebyla rychlost. Pak pád celého kraje a hlavně jejich dohled velký problém. Nikdy neuznali chybu až když obchodní zástupce popostrčil na vyšší level supportu tak uznali plnou páteř. Opravdu nedoporučuji jako primární linku jednak nikdy člověk neví kdy se jim naplní páteř a druhak počítat s tím že support bude nefunkční - většinou řeknou že z jejich strany vše ok ať restartujete router a podobně...

Jeden náš zákazník u nich měl servery a velký špatný. Časté výpadky konektivity. Tak jsme to přestěhovali a od té doby je klid.

Mam ve sprave nekolik okruhu jak od t.cz tak vodafone/upc …

U t.cz zalezi hodne na lokalite.
Linky po praze jsou OK, linky na severu cech maji na muj vkus dost casto poruchy ( jedtli soatny navrh?), linky na vychod od prahy jsou taky docela ok.
Ted jsem s t.cz resil novou linku - migrace z 10ge na 100ge. 48h trvalo to rozjet. Na misto poslali gibona co neumel zapojit ani cervene svetlo a nebo byl fakt velkej problem na wdmce.
100vka se proste ne a ne slinkovat. V DC jsem mel signaly ale na lokalite tma.
Prislo mi to tak ze wdmku tam kociruje jeden jedinej clovek protoze jsme vzdy cekali do rana aby se mohlo neco dit. Coz za me pruser jako krava, to 100ge jsme tam potrebovali opravnene.

1) V TMo hodně počítají, co se jim do kapacit páteří ještě vejde a co už ne. Tzn většinou není problém s koncem, ale s páteří, kterou stavějí stabilně, ale s nízkými kapacitami (vyjma Prahy, tam je to dobré)
2) Severní čechy jak píše kmotrik, nemohu úplně potvrdit výpadky, ale začali migrovat přes asi rokem síť na vyšší kapacity kvůli nám, a stále ještě nejsme u konce bohužel. Vše dost trvá dělá se na hodně etap
3) Wholesale je v TMO nechtěné dítě, stejně jako u červeného, takže i přes velkou snahu obchodníků, je to dost často neprůchodné
4) Linky směrem KV jsou 100Gb, mohu doporučit tento směr 😃

Vodafone katastrofa nad katastrofy. 6 výpadku zaviněné liknavostí na straně Vodafone…. Z 9 měsíců v letošním roce krásných 7 výpadků…

No co víc si přát….. Takze tady si určitě nepolepsite.

justme nechápu ten 1) to tam jako tak urputně škudlejí prachy?

Oni to staví hodně na Cetinu, takže cenově to nevychází úplně dobře. Plus nechávají si docela fuku na mobilní internety, a ten zbytek tak trochu upozaďují no. Ale ve výsledku jde o prachy jak říkáš

justme problém je že cena za okruh není jako cena za mobil že 🙁

📡 Telekomunikace.cz