Updatom 3.3.0 je kapacita linky stabilnejšia. Takže bolo to softvérom. Aktuálne sú horšie signály kvôli dnešnému dažďu.

Miso Kanál, vzdálenost? Kolik tam jde skutečně protlačit?
    Edit: Pardon našel jsem to ve vláknu výše. Je tam teď nějaké vylepšení kolik jde protlačit?

68k, 6km, 2.2gbit/s jedným smerom, naraz oboma smermi 1.6gbit

Miso Ten nový fw vypadá dost dobře, nelezou nahoru tak ty latence a ani při větší zátěži tam není PL.

Miso a radia su pripojene na 2,5G eth, ci SFP+ ? Ak SFP+, je to stabilne, nepada/nechybuje? Ukazuje aj nejake podrobnosti o module/signal?

Ak 2,5G eth, tak je to vlasne ok. Pekne

• Miso replied to this.

psichac jedná strana 2.5ge druhá 10g cez sfp+
        Všetko fičí ako má. Pingy v priemere 2ms pri trafficu 700-1000mbit čo vytazuje jedna obec.
        Nový update zlepšil chod spoja v každom smere.

Miso Nam uz discomp poslal, vyuzit to chcem na nahradu ray3 na 3,5km, tam by aj ta zaloha daco mohla dat. Ale kedze je to nove a hracka ray3 nechame namontovany z inej trasy ako backup. Som zvedavy hlavne na chod SFP+ Trafic tam pojde tiez okolo 1G

Dnes naskladnili v Tesse tak kúpte kto chce kým ešte sú.

Moj prvy test wave pro na stole. Cize max celkovy link 3,3Gbit, resp kazda strana v jednom smere je obmedzena na 2,7Gbit.
          Maximum v oboch smeroch sucasne mi to dalo 3,1 Gbit, jedna strana 1500, druha 1600Mbit. Jednym smerom max 2,4Gbit.
          Test medzi 2x rb4011 cez sfp plus, sfp bez chyb, jedna strana 10G 1310nm EDGE, druha strana 10G 1310 MaxLink. Co sa tyka odozvy aj pri maxa zatazeni spoja cpu neslo nad 50 percent a odozva sa drzala v najvyssom zatazeni v priemere do 4ms. Inak pri takej rozumnej max zatazi nap 2G jeden smeru a druhy 0,5G to bolo okolo 2,5ms. Odozva sa zvysi pri vyuziti oboch stran, ak sa dal btest len jeden smer napr 2,2G tcp tak odozva v pohode 1,5ms a hlavne bez spiciek, co bol problem pri wave lr a nano. Tuto je istotne nejaka akceleracia a nejde to cez cpu.

Ako najvacsi problem vidim prave fyzicke pouzitie sfp plus na antene. nie je tam dostatocne velky kryt, ak tam date kabel tak nie je ho ako upevnit, drzi len za lc konektor a pripradne ak to ma dlhu izolaciu pri konektoroch nebude sa dat ani zavriet kryt, toto malo byt hlbsie proste. Inak perfektne pouzitelne hned po kupe, s fw 3.3.0.

a ted to zkus v realu na treba 4km.

• gemb replied to this.

kozlicek budem to davat na 3,5km. Potom dam.aj vysledok, kazdopadne ocakavam takmer rovnaky vysledok. Neni dovod aby to neslo. Na 3,7km mame Wave LR a chodi to nadmieru dobre, hlavne za tu cenu. Ja to berem ako slusnu nahradu za 80GHz 1 a 2,5Gbit spoje. Signalovo budes na podobnych hodnotach, spotreba super, napajanie aj 24volt, aka taka zaloha a cena smiesna za to co to vie. Airfiber 60 xr ma voci tomu minimalnu vyhodu. Tam ma 60tka o 2db lepsi zisk a o 4db lepsi na 5ghz, inak je to drahsie, vacsie, tazsie a mnohe kusy problemove.

gemb ok.ale porovnavat to s profi 80hz spojem nelze, to je jako porovnat trabanta se s skodovkou.(jasne ze oboji jezdi a doveze te z mista A do B.)

kozlicek No ruku na srdce, pomalu to lze porovnávat s IP20e apod... s 1GbpsFD.... a menším výkonem.
                  S modernejsima spojema se SFP+ uz ne, ale ten 1GbpsFD to proste dá.

• gemb replied to this.

julian Ved to som presne hovoril, prve spoje 80GHz ktore vedeli 1Gbit, pripadne neskor 2 az 2,5Gbit. Idealna nahrada za to. Samozrejme dneska uz tieto 2,5Gbit 80tky ako je IP20E nema zmysel kupovat, na 2G tam hodi kazdy wave pro a dovi...ma to len plusy, pripadne aj na zakaznika PTP, hned to bude lepsie vychadzat a bud sa to premietne do marze alebo do lepsej ceny a konkurencie schopnosti...moznosti je dost. Toto 80tky nedokazu. Pre mna je rozdiel dat necelych 1000 eur za spoj a 3000eur. Je len otazka casu kedy 60tky budu prenasat bezne aj 5 a viac Gbit a 80Gbit FDD 10Gbit bude na ojedinele situacie...take TDD siklu ani nehovorim, to je pre mna bezvyznamny srot.

Neumím si představit že na spoj kde běhá 1200-1500Mbit ve špičce dám wave. To prostě bude bída obzvlášť když si popsal testování s využití btestu. Ta jednotka navíc už není zase tak levná když počítám spoj za lehce přes 30k. Nemám problém s 60GHz pásmem ale s tím HW přes který to jede tedy wifi + cpu + mizerná optimalizace ze strany UBNT.

Nemá to náhodou mít 5.4Gbit?

hapi To je to stejné jako má mít AC s 2x2 MIMO 866 Mbps. Taky z toho reálně víc než 500 Mbps nedostaneš. Je to rychlost na fyzické vrstvě, když odečteš hlavičky a overhead detekčních/opravných kódů, tak se dostaneš na tu reálnou rychlost. A uvádí to všichni výrobci.

Udavane je 5,4G co je asi sucet 2,7 + 2,7. A dalej 2,7 duplex, co realne nie je, teda zatial nie. A kto nechce nemusi pouzivat. Ja pouzivam, 60ghz o 2 roky skor nez bola legalna, hnal som cez to vselico...rovnako aj ini ludia tu. Kludne kupujte 80tky.

jcltm ale kdyz 80ka pise ze da FD 2,3,4 nebo 5gb/s tak to na 99.9proc da a ne az...

A jak se to chova při třeba 200k paketů reálného provozu a víc?

📡 Telekomunikace.cz