Ahoj,
mám otázku, která se možná někomu bude líbit, někomu nebude.
Mám doma hap ax3, který až do doby než jsem se po půl roce vrátil ze služební cesty fungoval úplně bez problému. Po aktualizaci na poslední ROS (7.11.x) se ale dramaticky zhoršil výkon Wi-Fi v 5GHz pásmu.
Popsáno slovy ženy; “už to nefunguje na balkoně, a je to pomalejší”. Na počítači s Linuxem který ukazuje sílu signálu v procentech pět metrů od routeru 68%, a rychlost opravdu dost drsně kolísá mezi 100-500 mbps. Na různých fórech zabývajících se tématikou jsem se dočetl že Mikrotik udělal opravdu “hodně” v poslední době aby byl v souladu s místní vyhláškou. Nechci měnit něco co předtím fungovalo, nechci kvůli tomu dokupovat další AP když vím že můj ax3 to zvládne.
A tak je tady ta otázka; které country je nejvíc benevolentní co se týče kanálů a výkonu? Já nejsem ISP, takže si myslím že když můj router bude mimo normu (dosud nebyl důvod mít tam něco jiného než Czech), prd se stane.
Ještě bych rád dodal, že downgrade pro mě není řešení. Kromě samozřejmé bezpečnosti se dost věcí vylepšila, jmenovitě tunel od he.net je teď mnohem více stabilnější.
Díky moc.