Z předchozích diskuzí je zřejmé, že dost lidí tady používá Home Assistant (dále jen HA) buď ve virtuálu, přímo na RPi nebo jiném minizařízení. Protože všechny projekty v mé správě jsou stoprocentně kontejnerizované, marně se snažím najít důvod, proč by Home Assistant měl být výjimkou. Vzpomenul jsem si na to znovu včera, když jsem četl zmínku o práci na podpoře RPi 5 na blogu HA:
Říkám si jasně, klucí poladí pár drobností a HA na RPI 5 poběží. Žádný velký problém. Ale zároveň když bych se rozhodnul vzít své HA kontejnery a přesunul je na RPi 5, tak nic takového prostě neřeším. Docker na RPi5 běží . Tím pádem je vyřešeno.
Nemám žádnou bolest proti nativní instalaci nebo ano? Na HA v dockeru mi v pohodě běží USB ZigBee stick s ZHA, HACS s zha-toolkitem, bluetooth adapter, všechny integrace. Prostě všechno, co potřebuju. Add-ons nepotřebuju, protože Zigbee2MQTT a EMQX mi běží v Docker Compose. Cokoliv dalšího taky běžet bude a mám nad tím větší kontrolu. Navíc už se historicky stalo, že některé add-ons byly z repozitáře odstraněny, např. Portainer.
Jaké jsou tedy objektivní praktické důvody, proč HA neprovozovat v dockeru? Díky.