zajdee A na tom OpenWRT jste nastavil PPPoE ve VLAN848? Protoze to je zasadni rozdil oproti vsem beznym DSL bridgum, kde VLAN na routeru neni potreba nastavovat. Jinak souhlas, O2 vymenit za normalniho ISP. Nastaveni routeru za terminatorem je totiz stejne pro bondovanou i nebondovanou linku.
zdeneksvarc marefly Jak píše @zajdee, PPPoE koncentrátor poslouchá na VLAN 848. Login a heslo jsou nepodstatné, ale ustálené na cetin/cetin nebo o2/o2, protože koncentrátor pracuje s agent remote id + agent circuit id.
bicouncz Mám u jednoho zákazníka na ne-bond O2 lince taky tohohle zyxella a funguje to bez problémů. Přepnutý do bridge. Zatím je mikrotik, který vytáčí PPPOE, VLAN 848, heslo a usera jsem dával cetin/cetin.
radek_kovacik myghael Nordic už nabízí IPv6? Mají to jen na DSL nebo i na optice? Ještě nedávno nic takového nenabízeli a na jejich webu jsem tuto informaci ani teď nenašel.
myghael radek_kovacik Zařizoval jsem u nich DSL a bez keců rovnou Terminátor a /56. Na svojí síti už dávají IPv6 taky, jen je někdy potřeba se o ni přihlásit. Přidělují ten /56 prefix přes DHCPv6, na vlastní siti i DSL.
jcltm myghael Přidělují ten /56 prefix přes DHCPv6 Jako ostatně dneska úplně všichni, je to konkrétně DHCPv6 PD.
myghael jcltm Osobně v tom nevidím problém, jakýkoliv normální router/firewall tomu rozumět bude, ve vnitřní síti si pak pojedeš SLAAC.
jcltm myghael No mě spíš překvapuje že jsi to tak specificky napsal, protože u IPv6 se v 99% případů používá právě tohle.
myghael jcltm Ovšem, jen jsem tím uváděl, že i tady jsou standardní, ne jako někteří (třeba zakladatelem tématu řešené O2) co dávají nesmyslně /64.
jcltm myghael Tak ten /64 nesmysl je snad pouze u O2 co se týče pevných sítí, tuhle blbost jsem ještě jinde neviděl...