Máte někdo zkušenosti s PtMP na 60 GHz od UBNT? Nasadili jsme to do testovacího provozu a mám z toho smíšené pocity. Kde Mikrotik ztrátoval a odpojoval se, tohle jede stabilně, ale připravilo mi to 2 nemilá překvapení:

• po výpadku napájení jednotka už nenaběhla, střídavě blikala power LED bílou a modrou barvou a zhasínala, podle manuálu je to flash firmware, který tam samozřejmě nikdo neposílal. Po dovozu do kanclu to naběhlo, ale bylo to v defaultu.
  • po nastavení nové jednotky všechno běží v pořádku, ale nedá se na ni přihlásit. Nastavoval jsem to přes UISP a tam se dá heslo i zobrazit, když jsem to zkoušel přes web, píše mi "Invalid credentials". Jakmile jsem se odhlásil z appky, už jsem se nepřihlásil ani tam. Docela super 😆 Po nahrání stejné konfigurace do té vyresetované jednotky se taky nedá přihlásit. Přitom předtím to šlo a AP s tím problém nemá. Nechápu...

Všude je poslední firmware 3.2.0

Možná, ale odpovědět by mu někdo mohl i tady, ne?

Zaleží čím je to napájené. Ono je to žravé a třeba UISP switch po dvou párech ve 24V způsobí restarty, dokud se to nepřepne na 4pár. Ale poe panel po 2 párech 24V nam všude zatím funguje. Pokud tam je origo trafo, tak bude vadná jednotka i to se stane.

Klasické sirky od UBNT.. Dávejte si sakra pozor, které okno se vyplňuje, když třeba měníte id u SNMP a podobně.. Několikrát se duplicitně kromě jednoho okna vyplňovalo i heslo, nebo login name 😜 v CLI je to OK.
      Občas si řikám, že ti co píšou skripty pro WEB rozhraní jsou permanentně na něčem..

Tam je největší haluz, že si to heslo zobrazím v UISP, chci jít přes web a řekne mu to že to není ono😀

rat Důvodem, připomínky bylo, aby se ta debata o jednom zařízení vedla na jednom místě, aby až někdo bude hledat to samé to našel a nemusel prohledávat X vláken.

forkman zatial som to testoval na stole ,pokial tam tecie gigabit tak to ma vysoky ping inak pre 10 klientov uplne v pohode zariadenie,cim to je napajane ? na mikrotiku som musel zapnut poe natvrdo aby to vobec chodilo 🙂

📡 Telekomunikace.cz