- Upraveno
sniper1 myslim si, ze to maximalny vykon vyuziva stale, na uisp desing si vies nahodit spoj a +- to sedi. Vykon na zaklade regionu si myslim, ze nie je...ak by aj bol tak k dobru mozno par dBm. GPS s regulaciou nema pri UBNT nic spolocne, jedine kde to fungovalo a obmedzovalo bola MIMOSA. Rekordy sa lamali aj v CZ niekde okolo 20km ale to nie su spoje na realnu prevadzku skor iba ukazka kam to dostreli a spoji sa. Treba si uvedomit ze V band rovnako ako E band su pasma kde to takto nefunguje a vykon uz voci zlemu pocasiu moc nezmoze. Na 3km silny lejak zhodi V aj E band spoje bez ohladu na vykon, je to skor o stasti ako prsi, ci na celej trase akym smerom atd. Jedine riesenie spolahlivosti je zaloha inym spojom nic viac, preto taka rada Wave ma integrovane aspon nejake 5GHz radio. Kde navysovanie vykonu na zaklade atpc ma vyznam su pasma 10-30GHz cca. Tam pridanie napr o 10 ci 15dbm ma velky zmysel a spoje preziju...pridat tento vykon na V a E bandoch ma ovela nizsi efekt + tieto spoje maju hranicu rozpojenia v rozmedzi okolo -70dBm, taka 11 ci 18tka bude drzat aj na -85 aj ked v biednej kapacite ale bude. Takze suma sumarom pri tychto vysokych frekvenciach je nizsia citlivost a zaroven vysoky utlm pri zlom pocasi...(dazd)