- Upraveno
ekrajnak mám pod správnou větší sítě než je naše a všude ty CRSka jedou na podstatně větších rychlostech a větších počtech userů za tím a taky s více funkcemi třeba ECMP. Jak nikdo netuší jaká funkce to kam přepne? Je to dost solidně popsané na wikině a u všech položek ve winboxu máš pak napsáno co se na to použilo. Je to jako s ciskem. Každé má své použití a když chceš nějaké použít na něco na co není stavěné tak zapláčeš stejně. Nauč se to používat a bude se ti hezky spát. Mě se spí hezky protože nemusím používat zařízení za desítky tisíc ale jenom za deset tisíc. To je pro nás podstatné když dáváš net za 250,-.
gemb jo ale RB není CRS3x/5xx. Zdůrazňuji CRS3xx/5xx protože ostatní CRS to neumí. Umí to HW firewall jenom se tuším nedává do ip/firewall ale do switch/rule. Ale to teď nevím. Resp. ono záleží jestli pravidla aplikuješ na forward provozu nebo na management zařízení (chain: input). Tam pak můžeš použít normální firewall.
Pro mě nejdůležitější v konfiguraci těchto HW featur bylo oprostit se od zažitého myšlení principu routeru. Nejvíc je to asi viditelné při použití HW L3 a vlanů. Vše je to jenom o tom se to naučit a vyzkoušet si to na stole. Je to totiž velmi jednoduché.