Zdravím
máme objednávku na garant linku s backupom cez 5G sieť. Jedná sa o kasíno. Vlákno by išlo priamo z odberného miesta našej konektivity. Chcem sa vás spýtať, akou sumou by ste nacenili takúto službu s týmito rýchlostami.
50/50 a 100/100 Mbit/s

Zalezi za kolko kupujes Mbit. Ja by som dal cenu nakup x 2 za 100Mbit, za 50 Mbit x 3.

0.5€ za Mbit máme.

Tak 50Mbit-100eur a 100Mbit-200eur za mna.

Dnes nejde o rýchlosť 🙂 ale o garanciu tej omáčky okolo...backupy napajania, servisy...to všetko pôsobí problémy pri linkách ktoré predáte ako garant.
    Ak tú cenu niekto podstrelí tak to je fajn, ale čo potom? Aj Váš dodávatel môže mať výpadky, musíte takého klienta informovať.....je s tým kopec starostí. Či predáte 50 alebo 100...defakto je všetko okolo rovnaké.

Ak by to malo mať rozumnú garanciu a chcú kvalitu so supportom určite by som sa točil niekde okolo 300€ ....aby ste aj vy pri prípadných starostiach mali "motiváciu" to riešiť.....

midnight_man áno presne. Ten support, kvalita a stabilita je dôležité. To nieje žiaden problém. Len niekedy ťažko uvažovať akú to má hodnotu preto chcem vedieť názory ostatných. Vďaka

Cena garantu je velmi relativna, zavisi od ponuky a dopytu, v kombinacii s dostupnou volnou kapacitou sieti v danom mieste. Podla situacie sa to moze hybat od desiatok centov po desiatky EUR za megabit. Primerana cena je taka cena, ktoru akceptuju obe strany a su s nou spokojne. Ci to je v danom pripade 50 EUR, 300 EUR alebo 1500 EUR, skutocne zavisi na okolnostiach a na dohode oboch stran.

U nas do toho jednoznacne zapocitavame aj lokalitu. Pre priklad dovolim si spravit "garant" 100Mbit priamo v meste kde mame XY POPov...strelim to na 60tke na par sto metrov a spokojnost. Kazdopadne okrem vela moznosti je aj velka konkurencia tak to dam napr za cenu 100€. Ten isty produkt ale 15km od mesta v horsie dostupnej lokalite predam kludne za 3 nasobok...pocitam do toho aj ten transport ktory nemusi byt vzdy jednoduchy a lacny.

📡 Telekomunikace.cz