Ahoj,

v práci občas řešíme na různejch PC problém, že po spuštění winboxu a jeho naběhnutí se hned vypne. A takhle furt dokola. Aktuální verze co jde stáhnout u mikrokrotiku nepomáhá, spuštění jako správce taky nic, režim kompatibility taky nic. Občas se stane i to, že to celkem dlouho funguje a pak z ničeho nic přestane a chová se to jak popisuju vejš. Do winboxu importujeme skrze soubor seznam MK v síti. A je jedno, zda na PC je Win 7, 10 nebo 11. Nezná někdo řešení?

Díky ;-)

Problém se mně nikdy nestal, takže bohužel neporadim. Ale jak importuješ seznam MK pomocí souboru do Winboxu? Díky.

Ano, pomocí souboru. Problém nastane až po jeho nahrání. Pokud je winbox čistej bez účtů, tak funguje.

takže máš řešení :-)

No jaksi nemám. Bez těch účtů do MK nejde moc pracovat.

Pekná vychytávka je webwinbox.exe, a potom jsi schopný volat winbox přímo z webové stránky informačního systému: "winbox://jmeno:heslo@ip"
    Jedinou nevýhodu to má, že se v odkazu zobrazuje po najetí myší viditelné heslo. Nenapadá někoho, jak ho schovat?

kure05 Zjevně jsi narazil na nějakou chybu ve Winboxu. Reportuj to mikrotikům ...

Mám ve správě skoro tisícovku mikrotiků a nikdy jsem to nepotřeboval :-)

Řešením je nemít importovano ve winboxu x desítek/stovek MK a používat něco jiného na “seznam” … (informační systém a z nej volat winbox - cfcontrol umí, dude, excelovou tabulku …)

Tak jako funguje to víc než 10 let a není problém. Až poslední dobou se stává tenhle problém a to ještě někomu.

📡 Telekomunikace.cz