Nevíte jak správně vyřešit problém routeru když je nastavená v modu AP a po vypnutí ze sítě 230V se hodí do defaultu celá WIFI?

Jojo bacha na to, že když si někdo uloží config a ten pak použije v jiném routeru... Tak si ten router vezme mac adresu z toho kde ten config byl vyvořený... A v mngmntu toho routeru to není vidět... V ten moment tam prostě máte tu jeho správnou ačkoliv je to jinak 🙂

okoun Že by dát tam něco jiného, tj. něco jiného než TPlink, nebo aspoň jiný model? Pokud tedy nepomohla aktualizace firmware...

To jsem zazil u nejakych starych veci, ale ze i takto nove... Resp. my to pouzivame u mercusysu a budu to muset proverit...

jcltm
          Jojo a třeba takový TP-Link ec225-g5 tak zpracovává na IPv6 packety které mu nepatří. Ačkoliv je v hlavičce packetu jiná mac adresa než jeho. Tak on ten packet vezme a zpracuje jako kdyby byl pro něho - tj podle jeho routing tabulky ho pošle zpátky na bránu... A pokud má člověk na některých lokalitách switche který neumí IPv6 source guard tak je to dost na hovno...

jcltm
          Co používáte místo TP-Linku? Jakou ideálně krabičku pro koncáky v cenové relaci kolem 1000 Kč? Tak nemělo hroznou wifi...

peckma U ASUSu si nevybereš? Jasně, stojí to o pár stovek víc (protože to není navrženo v komunistické číně), ale fungují parádně a neodchází. A netrpí dětskými bolestmi jako TPlink.
            Levný ASUS RT-AX53U, případně lepší dražší kousky jako RT-AX58U. Případně cokoli dalšího tady pokud odfiltruješ staré a už moc neprodávané modely jako RT-AX56U (se kterými jsem už dlouhé roky stále velice spokojený, mám jich nasazeno po SOHO docela dost).
            https://www.zbozi.cz/pocitace/pocitacove-prislusenstvi/sitove-prvky/routery-a-pristupove-body/?razeni=nejlevnejsi&vyrobce=asus&wifi-standard=ieee-802-11-a-b-g-n-ac-ax

pintero takže řešení není zatím žádné? budu tedy bombardovat podporu tplinku...

Na tohle trpí TPLink od nepaměti, prostě se čas od času resetuje a pokud dělal jenom AP, začne dělat DHCP v normální síti. Prostě jsem ty krámy všude vyházel, pokud za mnou někdo přijde, že mu doma blbne síť, tak se zeptám, jestli náhodou nemá TPLink a vono jo. Většinou těm lidem dávám Mikrotiky, byť mají horší wifi, tak pak nemusí řešit přesně tyhle věci a je klid.

basty
                Bacha mercusys to dela taky... Starsi n kove modely

Já si tenhle krám koupil pro strejce z alzy, že má lepší wifi. Nejnovější fw bylo první a pak nastavit. Vypnu to dám mu to a volá, že mu to nejde a že to asi smazal, že to vysílá tplink. Jede ke mě, nastavuji znovu a ptám se jak vyresetoval (říká vteřinu držel reset), tak to nejde vyresetovat. Zkusím tedy napájení a je to opět default. Je jedno jestli to nastavím apkou, nebo přes web. Každopádně jsem to druhý den hodil alze na hlavu a objednal AC1200 a ten chodí vždy na první dobrou.

Alois Proč Mikrotiky s horší wifi? ASUS má na rozdíl od TPlinku dotažený a nezmršený firmware a k tomu solidní wifi. A ceny IMHO nejsou špatné, zvlášť s přihlédnutím k tomu že to není navrženo v komunistické totalitní číně.
                  Dlouhé roky mám těch "lepších" ASUSů po SOHO fakt dost a řešil jsem přesně 0 problémů. Do té doby samé problémy, hlavně tedy s TPlinky. Ta úspora pár stovek podle mě prostě není ve finále výhodná. Jak by řekl klasik, nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci.
                  Pro ty co chtějí něco lepšího pak už dávám pfSense + Unifi.

archer c6 v3.2 jedou jak maj.

Zas tie **** co tu trepu niektori ako je TPLink problem....ach...naposledy sa tplink riesil lebo problem s nejakou zranitelnostou a sa tu niektori hejteri tplinku smiali ako ich asusiky, tento problem nemaju, presli dva tyzdne a hla aj asusiky mali problem....mikrotik bezne pusti do sveta nove ros ktore vam dokaze znefunkcnit zariadenie za stovky eur a to az tak neplacete...
                  Kazdy tplink v hociakej konfiguracii po nastaveni davam aj aktualny update. Nemusi to riesit potencialny problem ale spravim ho, cize odchadzam s tym, ze to funguje a je to aktualne. Stejne tak kolko userov spravi update na domacom rutri? 1 z 500? Aj to prehanam...
                  Nasadili sme par desiatok AX12 a bez problemu zatial, aktualne ale zostavame na archer c6, to funguje dlhodobo hlavne co sa tyka wifi. Polovica ISP co operuju bez tak stale dava klientom tplink 850n a len sa tu tvaria ako davaju lepsie, hlavne, ze to daju kliosovi zadarmo 🤣 Okrem toho, AX12 neni uplne to prave orechove co sa tyka 802.11ax, kedze v 2,4GHz je to stale len N. AX by to chcelo plnohodnotne, ta 2,4GHz na ax chodi krasne.

gemb Nikde nepíšu že je ASUS ideál, jasně, taky to má zranitelnosti, jako ostatně všechno. Ale z vlastní zkušenosti zkrátka funguje obecně líp než TPlinky.

gemb Já nějak nevím co se tu řeší. Za necelých 1200 Kč s DPH máš od ASUSu AX na obou frekvencích. Ta úspora pár korun oproti tomu TPlinku AX12 mi prostě nedává smysl... https://www.zbozi.cz/vyrobek/asus-rt-ax53u/
                    A pro pokročilejší je na něm i možnost OpenWrt. SoC je od Mediateku.

Kdo chce gigabit přes wifi, pak https://www.zbozi.cz/vyrobek/asus-rt-ax57/ s Broadcomem.

Kdo má rád Merlina, pak tenhle https://www.zbozi.cz/vyrobek/asus-rt-ax58u/ s Broadcomem.

A celkem levně jde sehnat i 2.5GbE WAN/LAN model s Mediatekem, taktéž s podporou OpenWrt
                    https://www.zbozi.cz/vyrobek/asus-tuf-ax6000/

📡 Telekomunikace.cz