losexitos Já právě taky moc ne. PPF je velmi viditelně napojena na mnohé politiky, bohužel.

To uz asi bude hotova vec, nedavno se mi zacal LTE klient spojovat na band 43 u O2, podle CellID melo jit o Nordic BTS coz nedavalo (do ted) smysl 🙂

Proč asi byly nordic vysílače vyhradne na btskach cetinu? Čekal někdo něco jinýho?

Pozor, clanek se zminuje jen o prodeji "Nordic Telecom Regional s.r.o.", coz je lokalni ISP poskytujici wifi/optiku. O "Nordic Telecom 5G a.s." (drzitel licence na kmitocty LTE/5G) se nezminuje. Jsou to ruzne entity, nezamenovat...
    (Prodej "5G a.s." samozrejme muze byt taky ve hre, a tam by prodej O2 smysl daval z vice duvodu.)

zajdee Článek taky píše, že není rozhodnuto, zda prodávají i infrastrukturu. A pak je otázka, co to znamená 🙂

jcltm Napíšou, že na 8 let slíbí VO nabídku v Horní Dolní a vlk se nažere a koza zůstane celá :-D

losexitos jasně, to je to stejný jak dotovaný sítě musí na nějakou dobu udělat VO. Co po té době.... Směšný

o 13 dní později

Nordic prodal svoje frekvence 3,7Ghz společnosti O2

Vsak jsem to nedavno psal, ze O2 uz jejich frekvence (band 43 - 3.7GHz) normalne pouziva na ostro. Zacalo me to pripojovat na bunku, ktera podle gsmweb.cz stale patri Nordicu.

Zacalo to nekdy pred 3 tydny.

lkcz Tohle už se ale pokud vím děje několik let.

• lkcz replied to this.

jcltm Aha, tak toho jsem si predtim nevsiml. Je tedy mozne, ze teprve ted dosla akvizice do zdejsiho mista.

Ne ze bych tak sledoval po jakych Cell ID putuju ale zrovna pri tomhle mi LTE valec skocil na 43, se SINR jen par dB.

Skoda Nordicu, mohla to byt zajimava FWA alternativa k ostatnim.

3,7Ghz
              Poda prodala Vodafonu, Kaprain prodal T-Mobilu, a Nordic prodal O2.
              To se nám ta aukce nějak nepovedla, nebo že by to byl od začátku záměr?

Tak jasne...i kdyby ne, tak to nedava moc smysl temto firmam provozovat.

📡 Telekomunikace.cz