• Ostatní
  • Od koho vzít SIM kartu pro SMS zprávy?

jcltm Tomu nevěřím, když Kaktus je jen předplacenka. Tak se musí určitě co půl roku dobíjet kredit v nějaké výši.

m4rk3J Dík, mrknu na VOP u Kaktusu, tohle se hodí. O tom jsem fakt nevěděl.

redmax SMSka za korunu pade, kredit dobiješ jednou za rok min. 50 Kč. Na malé objemy SMSek (alarm, dohled...) naprosto ideál.

Dost jsem si s tim hral. Cca 10000 mesicne je strop u vsech. Obchodak od T-mobile nasliboval hory doly ale pak mi to po cca 10000 mesicne urizly bez varovani a jeste delali tlaky. Rozhodujici je taky rychlost, kterou to tam chcete sypat. Chvili fungovala diverzifikace mezi vic sim rozhazenych po kraji, ale nakonec to urizly vsechno ze dne na den a natlacili me do sms gateway (primy napojeni do sms centra) ale to pro vase ucely dohledu neni zrovna idealni.

Máme 3 SIM od 3 operátorů (O2, Vodafone, T-mobile), rozdělujeme SMS mezi modemy a zatím nám nic neodpojili. Dříve se to dělo často.

Kedze operator ma na dorucenie SMS do vlastnej siete nulove naklady, a na dorucenie do cudzich cieti ma realne (nenulove) naklady, rozdelenie SMS podla operatorov a dorucovanie vzdy len do vlastnej siete toho ktoreho operatora by mohlo vadit operatorom najmenej.

Problém v dnešní době je zjistit, u které opice to číslo je.

Zdravím, pokud to stojí za to a lze oddělit SMS z dohledu, tak určitě nejlepší řešení je použít kartu téměř zdarma, např. u Vodafonu bez jakéhokoliv volání a SMS. Je zde předpoklad, že tyto SMS budou adresovány na smluvní telefony, které patří vlastním technikům. Pak lze zdarma aktivovat skupinu, (většinou je to automaticky), která má mezi sebou SMS i volání zdarma, což je vcelku běžná věc a je zdarma. Tím se vyřeší část SMS, které posílají poruchové stavy atd. Samozřejmě to neřeší ty SMS, které půjdou mimo firmu, ale i tato úspora by třeba pro někoho mohla být příjemná, popř. by snížila počty SMS tak, aby to nebalancovalo kolem 10.000 ks. Záleží asi na konkrétní situaci. mpcz, 3jul2024

📡 Telekomunikace.cz