Prave testujem ros v3, objavil som tieto problemy:

Na limitovanie trafficu vyuzivam QT. SQ vyuzivam na kontrolu downloadu, uploadu jednotlivych userov, v 2,9 to fungovalo krasne. V 3 to fungovalo az po nastaveni max limit v SQ. Pricom to funguje aj tak nejak cudne(akokeby mi ukzavalo opacne - vacsi upload mensi download - pricom realne to je uplne opacne). Vyuzivam QT, kde su ako parent inteface ktorymi to tece(etH1, WAN, bridge nepouzivam).

Viete mi vysvetlit preco sa to deje? Je to nejaky bug?

Dalsia otazka: keby som chcel pomocou QT limitovat sluzby a jednotlivych userov, ako to je realne? Prve sa vyhodnocuje QT? alebo SQ?(akym smerom to tecie - mangle - > QT - > SQ)? alebo ako?

Dalsi problem - zmenim si informacne polozky napr v SQ(rx rate, tx rate), po restarte sa to vrati do povodneho stavu, preco?

podle me je to mangle > filter > Sq > Qtree ktera je napojena uz na interface a tim do odchazi z routeru.

Neviem ale postavenie SQ vobec nechapem. To je spravne ze najprv je mangle potom firewall.

to SQ pri tvojom nastaveni v QT LAN(in), WAN(out) ukazuje rychlosti presne opacne Tx je prehodeny za Rx a opacne.

me to pocita dobre na 2.9 tusim ze s 3.x to pouziva vic lidi tem to take pocita spatne ?

SQ nastavuji na subnet a nechavam v interfacech all, rekl bych, ze to slape bez probpemu

📡 Telekomunikace.cz