Ahoj, chtěl jsem se zeptat jak, přesně se mají dělat koaxy na jednotlivé frekvence. Říkám to dobře, že by to měl být násobek vlnové délky (počítáno od U.FL až k N konetoru na anténě) dané frekvence?? Pokud ano, tak by mě zajímalo jestli to je vůbec možné vyrobit, protože dle http://www.cb-decin.cz/view.php?cisloclanku=2007080002 je rozdíl mezi 5180Mhz a 5700Mhz pouhý pulcentimetr. Neumim si představit, že bych dělal 99,930819333333336 cm dlouhý kabel, když se tam seknu o cm bez větších problémů.

diky za názory

to se taky nedela a ani to nebude mit vliv, zajimavejsi je utlum pri 5ghz a poradne nasazene konektory, pak jeste dobre prizpusobena antena a slusne radio a vic s tim asi nenadelas.

u toho kabelu jde o to, snazit se aspon trefit, tzn nedelat kabel treba 103 cm, kdyz ideal je 99,9cm. Snazit se co nejvic pribliz. A navic co te vubec zajima 5180? mas to ladit mezi 5500 - 5700, tak to mas jendoduche, das rozmer 5600 a muezs valit furt ten stejny kabl.

A konektory a jejich pridelani dela hodne.

ja jsem si tedy nevsiml rozdilu u draheho pry precizniho konektoru N a obyc krim za 30,- kdyz se perfektne naletuje a dobre nakrimpuje + utahne a omota samovulkanizacni paskou je to bezproblemu, nejvetsi problem vidim v provedeni montaze konektoru.

ja jsem si tedy nevsiml rozdilu u draheho pry precizniho konektoru N a obyc krim za 30,- kdyz se perfektne naletuje a dobre nakrimpuje + utahne a omota samovulkanizacni paskou je to bezproblemu, nejvetsi problem vidim v provedeni montaze konektoru.

přesně tak, veškere pigtaily si dělám sám - používám obyč krimpovací konektory - všechny řádně krimpuji a následně silikonuji - vůbec neřeším délku kabelu, vždy ho cvaknu tak jak potřebuji..... s žádným kabelem, potažmo P2P či P2M spojem problémy nemám.....

Já jsem nenaražel na vaše dělané kabely, ale na to, co se dá občas koupit v obchodě za tragédie :)

Já jsem nenaražel na vaše dělané kabely, ale na to, co se dá občas koupit v obchodě za tragédie :)

presne prave proto si je delam sam a mam klidne spani........

a nebo kdo ma dost penez a neni dost zrucny, muze si kupovat kvalitni ladene kabely u DCOMU nebo PROWAXu :)

Kdo je zrucny tak si stejne kvalitni kabel udela treba z H155 a N za 30,- u dlouhych svodu dat lepsi kabel, ale ty dnes uz nejsou potreba kdyz mame Alubox a jine bedynky a POE.

📡 Telekomunikace.cz