Mal som to pozicane prvy krat takuto zostavu takze pri tom vsetkom hluku sme si nevsimli ze niekto pred nami dojebal dochladzovač, cez ktory nam unikal vzduch. Dnes sme na to prisli rano, dali sme to napriamo sice to plulo aj vodu do trubicky, ale tlak isiel az k 15 bar. a kabel lietal 48m/min - naplno. Po cca 150 metroch som videl, ze kabel spomaluje tak som pridal trochu na pritlak (uz teraz presne chapem ako to funguje). a zdarne sme spravili dnes:
1x trasu 460 metrov kábel do 14/10 na 303 metroch nám to cviklo museli sme odkopat bola tam splostena rurka zle som podpieskoval na mieste kde boli balvany, ale po oprave sme normálne pokracovali, kábel sa rozbehol aj ked uz bol 303 metrov zafuknuty.
1x trasu 180 metrov bez problemu za par minut.
1x trasu 130 metrov bez problemu 5,6mm do 12/8
Keby som mal vcera dnes know-how 😁 tak nedoj....m ani ten drahy 3,8mm kábel, ten sme vcera bohuzil požuli v tej nemsatke, lebo som mal hlupak pritlak naplno a namiesto, aby presmykla tak vytlacila kabel z pasu a ochrana sice vypla tym, ze zodvihlo plexisklo nad pásmi, ale kabel uz boj aj tak seknuty. Toto sa z hrubsim kablom nestane 5,6 mm zastane ked do niecoho narazi na konci.
Zajtra ma ešte čaká dvom koncovým klientov fúknuť 2x500 metrov 2 vlákna 2,5mm do 12/8 tak dúfam to pôjde. Tiež to už je trubička čo bola k dvom domom "na samote" položená spolu s elektrickou prípojkou. Tak uvidím čo ma čaká.